LED lighting

SILASTIC™ Moldable Optische Siliconen

Artikel

In de wereld van de LED verlichting bieden siliconen een ongekende ontwerpvrijheid!

Bij het creëren van LED verlichting heeft men helaas te maken met de beperkingen van traditionele kunststoffen en glas in optieken. Maar met de ongeëvenaarde kenmerken en prestaties van SILASTIC™ Moldable Optische Siliconen van DOW worden innovatieve ontwerpen mogelijk, met inbegrip van secundaire lenzen, collimator lens, micro-lens arrays, lichtpijpen, lichtgeleiders, en andere optische componenten.

 

Hoogwaardige optische siliconen voor lamp- en armatuurtoepassingen
Innovatieve ontwerpen, die momenteel niet haalbaar zijn met optische kunststoffen en glas, zijn nu mogelijk. Moldable siliconen zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen, met inbegrip van secundaire lenzen, collimator lens, micro-lens arrays, lichtpijpen, lichtgeleiders, en andere optische componenten.

 

Moldable optische siliconen bieden een goede weerstand tegen blootstelling aan UV licht, optische vergeling en krassen, vooral in vergelijking met polycarbonaat (PC) en polymethyl methacrylaat (PMMA) kunststoffen. De chemische structuur van siliconen maakt ze hittebestendig en bijzonder geschikt om de steeds hogere temperaturen van nieuwe high-power LED-verlichtingssystemen aan te kunnen. Vergelijk de SILASTIC Moldable optische siliconen versus andere optische materialen in tabel 1

 

Kenmerken voor het spuitgieten

Deze veelzijdige 2-component SILASTIC siliconen producten staan u toe om meer-complexe vormen te ontwerpen terwijl het productieproces eenvoudiger wordt en de kosten verlaagd kunnen worden. Met een lage viscositeit vóór uitharding, maken deze optische siliconen van Dow het spuitgieten van complexe vormen gemakkelijker in vergelijking met organische polymeren of glas. De siliconen vereisen een zeer lage injectiedruk vergeleken met thermoplasten.

 

Afhankelijk van de vereisten van uw toepassing, kunnen deze siliconen componenten produceren die zacht en buigzaam of stevig en taai zijn. Het flexibele materiaal kan eenvoudig gelost worden uit de mal - zelfs met complexe vormen en ondersnijdingen. Fijne details, een gladde afwerking van het oppervlakte en optische structuren op microschaal zijn mogelijk. Bijkomend polijsten is overbodig. In tabel 2 ziet u de kenmerken van de SILASTIC optische siliconen. 


Wilt u zien hoe moldable optische siliconen werken in uw toepassing?

Laat de pioniers van optische siliconen u helpen. Wanneer u de unieke voordelen van deze materialen koppelt aan onze expertise ondersteund door onze leverancier Dow, zult u nieuwe manieren vinden om de prestaties, duurzaamheid en totale kosten van uw ontwerp te verbeteren.

 

Hoe eerder u in het ontwerpproces samenwerkt met de experts des te meer we samen kunnen doen om prestaties van uw LED verlichting te verbeteren. Wij helpen u nieuwe en innovatieve manieren te bedenken om licht te regelen.
 Grotere ontwerpvrijheid en uitzonderlijke prestaties
We kunnen de SILASTIC™ Moldable Optische Siliconen als volgt samenvatten:

  • De flexibiliteit van siliconen laten complexe optische vormen en fijne oppervlakte eigenschappen toe die niet mogelijk zijn met traditionele kunststoffen
  • Uitstekende fysieke en optische prestaties in veeleisende omgevingen, met inbegrip van hoge temperaturen, hoge vochtigheid en UV-blootstelling (UL746C(f1))
  • Kortere doorlooptijd mogelijk met minder uitval en lagere spanning op de gereedschappen
  • Bestand tegen krassen, scheuren en trillingen
  • Lichter dan glas en andere optische materialen wat lichtgewicht eindproducten mogelijk maakt


Hieruit kunnen we concluderen dat SILASTIC™ Moldable Optische Siliconen een grotere ontwerpvrijheid en uitzonderlijke prestaties bieden.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven