Cimcool

Cimcool

Cimcool staat internationaal bekend als specialist in vloeistof technologie voor koeling en smering van alle typen aan metaalbewerkingen. Als eerste ter wereld produceerde Cimcool synthetische producten en sindsdien zijn ze voorop blijven lopen in de ontwikkeling van steeds schonere, mens- en milieuvriendelijkere en beter presterende metaalbewerkingsvloeistoffen. 

 

Mavom levert watermengbare en op olie gebaseerde metaalbewerkingsvloeistoffen van Cimcool van o.a. de merken: Milpro, Cimperial, Cimstar en Milform. Deze vloeistoffen leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de werkstukken en een efficiënt productieproces op gebied van verspanen, vervormen, reinigen en beschermen van metalen.

In ons assortiment:

Koelsmeermiddelen

Koelsmeermiddelen

Koelsmeermiddelen voeren warmte af, beschermen het gereedschap en voorkomen corrosie van het werkstuk. Daarmee besparen ze kosten en verbeteren ze de kwaliteit van de producten. Dat kan alleen als de vloeistoffen zelf van hoge kwaliteit zijn, zoals die van Mavom. De nieuwe generatie vloeistoffen is boorzuurvrij en geeft geen formaldehyde af tijdens bewerkingsprocessen. Daarmee werken uw mensen veilig.

Snijolie

Snijolie

Snijoliën worden toegepast bij zware metaalbewerkingsprocessen en zijn daarom speciaal samengesteld om de hoge drukbelasting op te vangen. Mavom heeft een uitgebreid gamma aan snijoliën waarmee we de juiste oplossing voor uw proces kunnen bieden.

 

 

Dieptrekolie

Dieptrekolie

Dieptrekken is een specialistische techniek waarbij metaal onder hoge druk wordt gevormd tot een naadvrij product. Om te voorkomen dat de matrijs en stempel onnodig snel slijten of dat het product aan de matrijs vast vreet, is goede smering van het oppervlak nodig. Mavom levert dieptrekoliën met speciale additieven die zorgen voor perfecte smering van uw dieptrekproces.

Equipment metaalbewerkingsvloeistoffen

Equipment

Ter ondersteuning van ons programma metaalbewerkingsvloeistoffen bieden we o.a. MixMasters en refractometers. Deze hulpmiddelen dragen bij aan de controle van de kwaliteit van de gemengde vloeistof.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Naar boven