Electrolube

Electrolube

De oorsprong van Electrolube is terug te voeren tot 1941 toen men bij de ontwikkeling van een volumeregelaar een speciale olie formuleerde om de wrijving van bewegende onderdelen te verminderen. Dit was de basis voor een reeks contactsmeermiddelen. Sindsdien is Electrolube uitgegroeid tot een wereldwijde specialist in chemische producten voor de elektronica industrie met o.a. ingietharsen, conformal coatings, thermisch geleidende producten en reinigingsoplossingen.

In ons assortiment:

Ingietharsen

Ingietharsen

Bij het ingieten van elektronica worden componenten op een printbord volledig geïsoleerd en uitstekend beschermd tegen omgevingsinvloeden. Het assortiment ingietharsen van Mavom bestaat uit siliconen, polyurethanen, epoxies of hybrideproducten. Er is een grote variëteit aan viscositeiten, hardheden en mogelijkheden tot uitharden. Een aantal producten voldoet ook aan bepaalde normen zoals EN 45545-2, UL of mil specs.

Conformal coatings

Conformal coatings

Het aanbrengen van een conformal coating, een speciaal ontwikkelde dunne laklaag, is een relatief eenvoudige manier om een printplaat te beschermen tegen omgevingsinvloeden. Met een conformal coating kan een selectief gedeelte van de printplaat worden behandeld, zijn reparaties gemakkelijker door te voeren en is het controleren van de dekking eenvoudig door de aanwezigheid van fluorescerende stoffen in de lak.

Thermisch geleidende producten

Thermisch geleidende producten

Hogere vermogens op kleinere oppervlaktes t.g.v. product miniaturisatie zorgen voor extra warmteontwikkeling. Warmtegeleidende producten voeren warmte efficiënt af, wat lijdt tot een betere betrouwbaarheid en langere levensduur van elektronische componenten.

Reiniging

Reiniging

Reiniging is een cruciaal proces bij de productie en het gebruik van elektronica. Contactreinigers verwijderen vervuiling en corrosie op elektrische contacten, terwijl andere producten fluxresten na het solderen oplossen. Een goede reiniging van printborden verzekert een betere hechting bij het ingieten, coaten en verlijmen.

Contactsmeermiddel

Contactsmeermiddelen

Contactsmeermiddelen zijn speciale vetten en oliën die de wrijving en slijtage reduceren en daardoor de elektrische prestaties van schakelaars en connectoren verbeteren. Testen hebben aangetoond dat contactsmeermiddelen de levensduur van schakelaars met 300% vergroot. Zij voorkomen tevens het binnendringen van vocht waardoor er geen corrosie optreedt.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Naar boven