Bostik

Bostik

Bostik is één van de grootste lijmproducenten en internationale marktleider in lijmtechnologieën. Bostik lijmen zijn in ontelbare toepassingen terug te vinden bij de fabricatie en assemblage van producten binnen diverse sectoren zoals de automotive, luchtvaartindustrie, railway en ook in de bouw.

 

Bostik heeft via hun moedermaatschappij Arkema, een bekende fabrikant van speciale chemicaliën, toegang tot een wereldwijde volledige toeleveringsketen, inclusief innovatieve grondstoffen, duurzame inkoop en energie-efficiënte productiemogelijkheden. Dit stelt Bostik in staat om hun productenpakket voortdurend uit te breiden. Naast de cyanoacrylaat lijmen zijn er nu ook de anaërobe lijmen van Born2Bond.

In ons assortiment:

Cyanoacrylaat lijmen

Cyanoacrylaat lijmen

De Born2Bond cyanoacrylaat lijmen zijn 1- en 2 component snel uithardende lijmen. In ons assortiment bieden we 1K ultra producten, 2K producten en Light Lock dual cure producten. De Ultra producten hebben na seconden een zeer goede hechting aan tal van substraten zoals leder, hout, rubber,  kunststoffen en metalen. Daarnaast zijn ze low blooming en hebben ze geen geur en gevarenlabels nodig. Net als de Light Lock dual cure producten, hetgeen de eerste geurloze, licht uithardende cyanoacrylaten op de markt zijn. De 2K producten zijn de nieuwe generatie van hoogwaardige 2 component lijmen. Deze producten combineren een snelle uithardtijd met een hoge verbindingssterkte met daarbij een brede variatie aan eigenschappen: een hoge flexibiliteit, slagvastheid en bewerkbaar.

  • 1K ultra producten
  • 2K producten
  • Light Lock dual cure producten
Anaërobe lijmen Bostik Born2Bond

Anaerobe lijmen

Deze één component borgmiddelen harden uit in afwezigheid van zuurstof, maar contact met metaal is noodzakelijk. Het assortiment omvat oplossingen die bestand zijn tegen trillingen, schokken, chemicaliën, oliën en extreme temperaturen. De producten met en hoge torsiesterkte zijn tevens geschikt voor zware constructiescenario’s. Dit maakt ze tevens interessant voor de maakindustrie, meer in het bijzonder de transportindustrie, alles wat op wielen staat, waar vaak gebruik wordt gemaakt van de afdichtende en bevestigende eigenschappen van de anaerobe lijmen. We bieden producten in 4 categorieën:

  • Schroefdraadborging
  • Cilindrische  assemblages
  • Pijpafdichtingen
  • Vloeibare pakkingen.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Naar boven