Case studies van Mavom

Case studies

Global Solar Vision Road stud

Smeermiddelen

Voedselveilige smeermiddelen verbeteren het proces van Dolfin

Toen Dolfin in 2018 overging op een grotere productielijn en er een eind kwam aan de samenwerking met één van hun vaste leveranciers, werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier. Zo kwam Dolfin bij ons terecht, een leverancier van voedselveilige smeermiddelen voor diverse uiteenlopende toepassingen.

Bekijk dit project
Explorentis

Elektronicabescherming

Succesvolle verlijming van IP65 gekeurde lampen bij Explorentis

Eén van de grootste organisatoren van outdoor evenementen in België legde een opdracht bij Explorentis neer om lampen te verlijmen. Omdat de verlijming aan een aantal criteria moest voldoen, schakelde Explorentis de hulp van Mavom in.

Bekijk dit project
Case study Infrabel Cimcool

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

Dat bij gevoelige Infrastructuur zoals rails en wissels de kwaliteit van het werk enorm belangrijk is, weten ze als geen ander op de mechanische werkplaats van Infrabel in Bascoup (Henegouwen). Zij grepen de investering in 2016 in een nieuw, modern en deels geautomatiseerde machinepark aan om de beste en meest optimale metaalbewerkingsvloeistoffen voor de machines te selecteren. Zij vonden het hierbij van essentieel belang om met een betrouwbare partner samen te werken.

Bekijk dit project
Global Solar Vision Road stud

Elektronica bescherming

Bescherming van LED roadstuds bevordert verkeersveiligheid

Voor de ontwikkeling van een nieuw type actieve wegmarkering, ontwikkelde Global Solar Vision elektronica. De delicate elektronische componenten moeten optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Voor deze stap nam men contact op met Mavom voor advies op maat.

Bekijk dit project

Projecten

Viton O-ringen

Een betere smering vermindert slijtage van Viton® O-Ringen

Viton® O-ringen bieden een uitermate betrouwbare afdichting, maar zijn ook relatief duur. Om de Viton® O-ringen te beschermen tegen extreem hoge temperaturen van machines, raadt Mavom aan om met Krytox™ GPL 206 te smeren.

Lees verder
MS polymeren voor maritieme sector

MS Hybrid-polymeren zijn beter voor mens en milieu

Duurzaamheid en gezonde werkomstandigheden staan bovenaan iedere agenda. Alle markten hebben ermee te maken en ieder bedrijf neemt maatregelen om aan nieuwe eisen te voldoen. Nieuwe lijmsoorten bieden grote voordelen: ze helpen bij energiebesparing en bevatten geen stoffen die gevaarlijk zijn voor mens of milieu.

Lees verder
Lijmen naast lassen - Mavom

Lijmen naast lassen

De industrie is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe technieken
en verbeteringen van bestaande technieken. De meest traditionele structurele verbindingstechniek is een lasverbinding. De vooruitstrevende vliegtuigindustrie ging als voorloper decennia lang geleden aan de slag met verbinden door middel van verlijmen.

Lees verder

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Neem contact met ons op
Naar boven