Case studies van Mavom

Case studies

Clean Room

Lijmen

Dowsil 732 Hoogwaardige Silicone sealant voor Cleanroom deuren

Aan inrichtingen voor cleanrooms worden zeer hoge eisen gesteld. Dit geldt tevens voor deuren die toegang geven tot deze geconditioneerde ruimtes. Kupan kwam bij Mavom terecht in de zoektocht naar een geschikte lijm met FDA-goedkeuring voor de ruiten in haar cleanroom-deuren.

Smeermiddelen

Langdurige lagersmering onder zware omstandigheden

Conwed Plastics zocht naar een oplossing om de levensduur van hun lagers te verlengen in een omgeving met hoge temperaturen en snel roterende en pulserende bewegingen. Conwed werd geconfronteerd met vroegtijdige uitval, hoge onderhoudskosten en productiestilstand. Niet alleen zijn de lagers kostbaar om te vervangen, maar de slechte toegang tot de smeerpunten maakt nasmering tijdens de productie vrijwel onmogelijk. Lees verder hoe Mavom de juiste oplossing vond voor dit probleem.

Reiniging

Efficiënte reiniging van een statiegeld emballagesysteem

Het innemen van blikjes geeft supermarktketens extra schoonmaakwerk omdat lekkende vloeistoffen uit de blikjes storingen geven aan het emballagesysteem. RVM Systems heeft Mavom gevraagd naar een reinigingsproduct met smerende werking.

Lijmen

Verlijmen van RWS-band biedt structurele oplossing

De gemeente Purmerend wilde de fietsveiligheid op de Hoornsebrug verbeteren door RWS-banden tegen de gevaarlijke opstaande randen langs het fietspad te bevestigen. Het project werd toevertrouwd aan Strukton, die Mavom benaderde voor advies over een geschikte lijm om de banden te verlijmen.

Lijmen en afdichten

Verlijmen van technische hulpmiddelen voor personen met een beperkte mobiliteit

Sinds de oprichting in 2001 heeft JOLYSignal tonnen ervaring opgedaan in het toegankelijker maken van gebouwen, met als doel het gebruikscomfort voor mensen met een beperkte mobiliteit te blijven verbeteren. Mavom werd recent gecontacteerd door JOLYSignal om een ​​oplossing te bedenken voor het verlijmen van geleidestroken voor slechtzienden bij verschillende van hun klanten

Smeermiddelen

Smering van een wegdekconstructie boven de snelweg

Segmenten van een wegdek worden over de A16 van één kant naar de andere kant geschoten via een lanceerneus die over de twee rijbanen is gebouwd. Aan Mavom is advies gevraagd voor een siliconenpasta die de zware objecten goed laat glijden en frictie reduceert.

PeeWipe Dispenser

Lijmen en afdichten

PeeWipe Dispenser: De nieuwe standaard in toilethygiëne

De PeeWipe Dispenser is een nieuw ontworpen dispenser die naast urinoirs wordt geplaatst en heren de gelegenheid biedt om zich na een toiletbezoek zich op te frissen. De bedenker Steffen Dosoe zocht voor de bevestiging van de dispensers naar een gemakkelijk aan te brengen en snel belastbare lijm en kwam bij Mavom terecht.

Rail havenkranen bescherming

Technische sprays

Extra bescherming bij opslag en transport van hoogwaardige rails voor havenkranen

Gantrex heeft een unieke, gepatenteerde rail ontwikkeld die wordt toegepast in de railindustrie voor havenkranen. De rail moet in perfecte staat bij de eindklant geleverd worden. Gantrex ging bijgevolg op zoek naar een betrouwbare oplossing voor de bescherming van hun hoogwaardige Hingeguard™ rail, zowel op vlak van opslag als bij de verzending.

Smeermiddelen

Jax olie in stoomgeneratoren in de voedingsmiddelenindustrie

Clayton uit Bornem bouwt stoomgeneratoren die onder meer in de voedingsindustrie worden gebruikt. Voor de productie van voedingsgeschikte stoom moeten naast alle machinecomponenten, ook het water en de chemicaliën 'Foodgrade' zijn. Mavom adviseerde de NSF H1 Foodgrade-gekeurde Magna-Plate 66-olie, van de Amerikaanse producent Jax. Lees er alles over in deze case studie!

Metaalbewerking Cimtech

Metaalbewerking

Schoon en efficiënt verspanen met Cimtech 600-HFP

Lemmens Metaalbewerking is producent van (fijn)mechanische componenten met zowel klanten in de machinebouw, de medische industrie en de halfgeleiderindustrie. In sectoren waaraan precisieonderdelen geleverd worden, is de reinheid van de producten een steeds belangrijkere factor geworden. Ontdek de voordelen en efficiëntie van Cimtech 600-HFP in deze case studie.

Smeermiddelen

Slijtage aan heftrucks vermijden met hoogwaardige smeermiddelen

Heftrucks worden overal ingezet. Ze rijden rond in verschillende omgevingen, denk bijvoorbeeld aan chemische bedrijven of afvalverwerkingsbedrijven, en kunnen hierdoor flink wat te verduren krijgen. De standaard bescherming voor metalen en bewegende onderdelen volstaat dan niet met vernietigende corrosie als gevolg. Met de juiste aanpak, o.a. door gebruik van goede smeermiddelen en corrosie beschermingsproducten, wordt de levensduur van het rollend materieel drastisch verbeterd.

Lijmen en afdichten

Lijmen een volwaardig alternatief voor lassen in waterspelattractie

De PlayFountain is een waterspelattractie waarbij tijdens het spel mensen over de vloer rennen. Dit zorgt voor trillingen en schokken. Omdat de systemen modulair zijn en diverse malen worden opgebouwd, afgebroken en vervoerd, moest de lijmverbinding dus ook tegen een stootje kunnen. We gingen voor deze applicatie op zoek naar een sterke, slagvaste en schokbestendige lijm met een lange levensduur.

Epoxyhars

Elektronica bescherming

Verbetering in het productieproces bij Flow-Tronic door gebruik van epoxyhars

Flow-Tronic zorgt voor de ontwikkeling, productie en levering van flowmeetinstrumenten voor de water- en afvalwaterindustrie. Om dit proces efficiënter en vlotter te laten verlopen, gingen we op zoek naar een epoxyhars die meer comfort kon bieden bij het opgieten van hun sensors en dit zonder kwaliteitsverlies binnen de toepassing.

Lijmen

Nieuwe optische sensor zorgt voor schonere lucht in de auto

Schone en frisse lucht waarborgen in de auto is een relatief nieuwe luxe. Hier zijn sensoren voor nodig die snel en nauwkeurig fijnstof in de lucht kunnen meten, zowel binnen als buiten de auto. Prodrive heeft in eigen beheer een sensor ontwikkeld die meetgegevens genereert waarmee autofabrikanten de luchtkwaliteit in het voertuig beter kunnen reguleren. In deze Case Study leest u over de uitdagingen waar Prodrive tegen aan liep bij de ontwikkeling van de sensor, en hoe Mavom hierbij kon assisteren.

Lijmen

Hoe Elaut NV zijn proces kon versnellen door te verlijmen met Merbenit 2K60

Elaut NV is een wereldspeler op gebied van amusementspelen en speelmachines. Bij de assemblage en verlijming moest men minstens een dag wachten alvorens de deuren konden worden ingebouwd in hun speelmachines. Tijdelijk stockeren kost extra behandelingstijd, en tijd is kostbaar. Elaut NV contacteerde Mavom en vroeg of wij de wachttijd inherent aan dit lijmproces konden verkorten.

Lijmen

De efficiëntie van lijmen als verbindingstechniek

Verwater krijgt regelmatig de vraag om herstellingen of aanpassingen aan bestaande tanks uit te voeren. Toen Verwater de vraag kreeg een tank te voorzien van veiligheidsrails, gingen zij op zoek naar een veilig en betrouwbaar alternatief voor lassen. Omwille van veiligheidsredenen, zoals brandgevaar, mag er namelijk niet gelast worden aan tanks en installaties in dienst.

Lijmen

Transportschade bij betonnen vloerplaten vermijden met Hotmelt verlijmingssyteem

Transportschade is voor veel bedrijven een grote kostenpost. Eurodal wenst dat zijn betonnen vloerplaten in perfecte staat bij de klant toekomen. Het stapelen vereist de nodige expertise waarbij beschadiging onacceptabel is. Door onze kennis in distributie en lijmtechnieken, bleek Mavom de geschikte partner om dit project tot een goed einde te brengen.

Smeermiddelen

Langere smeerintervallen in veeleisende toepassing

Hospithera, verdeler van medische apparatuur en hulpmiddelen, had binnen de afdeling sterilisatieapparatuur een hoogwaardig vet nodig dat bestand is tegen hoge temperaturen, chemisch inert en compatibel met hun afdichtingsmaterialen. We gingen samen op zoek naar de ideale oplossing.

Lijmen

Hoe medische lijm bijdraagt tot de automatisatie van het productieproces

Katheters zijn een belangrijk onderdeel van een medische behandeling doordat ze zorgen voor het toedienen van geneesmiddelen & voedingsstoffen. Eenmaal aangebracht op de huid van de patiënt moet de katheter correct gefixeerd worden om dislocatie te vermijden. Mavom hielp Bedal bij de selectie van de ideale lijmoplossing.

A. Bogaert Fijnmetaal bv

Lijmen

Nieuwe secondelijm voorkomt 'blooming' op de Shutters van Unilux

Toen Unilux met een traditionele secondelijm de demosets voor haar Fractions aluminium shutters wilde verlijmen ontstond er een witte aanslag. Mavom werd gevraagd mee te denken en concludeerde al snel dat er sprake was van "Blooming". Unilux en Mavom gingen samen met succes op zoek naar een oplossing zodat de geplande introductie toch door kon gaan.

A. Bogaert Fijnmetaal bv

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Innovatieve snijvloeistof resulteert in hogere reinheid

In sectoren waaraan precisieonderdelen geleverd worden, is de reinheid van de producten steeds belangrijker geworden. Een verkeerd gekozen snijvloeistof kan bijvoorbeeld resulteren in vlekken of residuvorming op precisieonderdelen. Toen dit rond 2015 de realiteit bleek te zijn voor A. Bogaert Fijnmetaal bv ging het bedrijf op zoek naar een alternatief voor de metaalbewerkingsvloeistoffen.

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

Smeermiddelen

Juist smeeradvies voorkomt problemen bij klanten Machinefabriek Harderwijk

Machinefabriek Harderwijk produceert trapeziumdraad spindels en moeren. Directeur Karel Prakken besloot na veel vragen van klanten als extra service optimaal smeeradvies mee te geven. Voor zulk professioneel advies nam hij contact met Mavom op.

Rots Maatwerk ingieten

Elektronica bescherming

Juist ingieten zorgt voor top kwaliteit bij Rots Maatwerk

LED-modules worden beschermd door middel van een ingiethars. Wat niet altijd wordt gerealiseerd is dat als het ingieten niet op de juiste manier gebeurt, dit vervelende gevolgen kan hebben op de lange termijn. Rots Maatwerk realiseerde zich dat toen ze besloten het ingieten niet meer uit te besteden en in huis te doen. Er volgde toen contact met de Product Specialist Elektronica van Mavom om het ingietproces te optimaliseren.

Case study ASML

Distributie Specialty Chemicals

Mavom wereldwijd distributiepartner van ASML

ASML in Veldhoven maakt machines die microchips produceren. In een fotolithografie machine van ASML zitten ongeveer 15.000 lijmverbindingen en onderdelen, die door meer dan 200 toeleveranciers wereldwijd worden geproduceerd. Een fout in een lijmverbinding kan cruciale gevolgen hebben bij de productie van zo’n microchip. Om fouten uit te sluiten ontwikkelde ASML een eigen standaard in lijmtechnologie; ASML Glue 2.0. Voor dit project vond ASML in Mavom een geschikte distributiepartner dankzij onze kennis van lijmen, chemie en opslag.

Conmeq hydraulische olie RSC Bio Solutions

Smeermiddelen

Biologisch afbreekbare oliën in mini-laders met een missie

Conmeq streeft naar het bouwen van veilige en maatschappelijk verantwoorde elektrische mini-laders met materialen die zoveel mogelijk voldoen aan het Cradle to Cradle principe. In dit kader was het de wens van Conmeq om een volledig biologisch afbreekbare hydraulische olie te gaan gebruiken uit hernieuwbare grondstoffen zonder concessies te doen aan de prestaties en de levensduur van de olie. Mavom bleek met de range smeermiddelen van RSC Bio Solutions de oplossing in huis te hebben.

Case study Infrabel Cimcool

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

Dat bij gevoelige Infrastructuur zoals rails en wissels de kwaliteit van het werk enorm belangrijk is, weten ze als geen ander op de mechanische werkplaats van Infrabel in Bascoup (Henegouwen). Zij grepen de investering in 2016 in een nieuw, modern en deels geautomatiseerde machinepark aan om de beste en meest optimale metaalbewerkingsvloeistoffen voor de machines te selecteren. Zij vonden het hierbij van essentieel belang om met een betrouwbare partner samen te werken.

Explorentis

Elektronica bescherming

Succesvolle verlijming van IP65 gekeurde lampen bij Explorentis

Eén van de grootste organisatoren van outdoor evenementen in België legde een opdracht bij Explorentis neer om lampen te verlijmen. Omdat de verlijming aan een aantal criteria moest voldoen, schakelde Explorentis de hulp van Mavom in.

Global Solar Vision Road stud

Smeermiddelen

Voedselveilige smeermiddelen verbeteren het proces van Dolfin

Toen Dolfin in 2018 overging op een grotere productielijn en er een eind kwam aan de samenwerking met één van hun vaste leveranciers, werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier. Zo kwam Dolfin bij ons terecht, een leverancier van voedselveilige smeermiddelen voor diverse uiteenlopende toepassingen.

Global Solar Vision Road stud

Elektronica bescherming

Bescherming van LED roadstuds bevordert verkeersveiligheid

Voor de ontwikkeling van een nieuw type actieve wegmarkering, ontwikkelde Global Solar Vision elektronica. De delicate elektronische componenten moeten optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Voor deze stap nam men contact op met Mavom voor advies op maat.

Case study DenimX verlijmen

Lijmen en afdichten

Hergebruikte jeans zit ook na verlijmen lekker

DenimX gebruikt afgedankte jeansstof om 100% bio-based kunststof te creëren. Eén van de eindproducten die DenimX voor ogen had met het hoogwaardige materiaal was een stoel. Omdat een stoel gedurende de levensduur te maken krijgt met hoge mechanische belastingen, was een sterke en slagvaste lijmverbinding om de poten aan de zitting te bevestigen een must.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Naar boven