Case studies van Mavom

Case studies

Lijmen

Transportschade bij betonnen vloerplaten vermijden met Hotmelt verlijmingssyteem

Transportschade is voor veel bedrijven een grote kostenpost. Eurodal wenst dat zijn betonnen vloerplaten in perfecte staat bij de klant toekomen. Het stapelen vereist de nodige expertise waarbij beschadiging onacceptabel is. Door onze kennis in distributie en lijmtechnieken, bleek Mavom de geschikte partner om dit project tot een goed einde te brengen.

Bekijk dit project

Lijmen

Langere smeerintervallen in veeleisende toepassing

Hospithera, verdeler van medische apparatuur en hulpmiddelen, had binnen de afdeling sterilisatieapparatuur een hoogwaardig vet nodig dat bestand is tegen hoge temperaturen, chemisch inert en compatibel met hun afdichtingsmaterialen. We gingen samen op zoek naar de ideale oplossing.

Bekijk dit project

Lijmen

Hoe medische lijm bijdraagt tot de automatisatie van het productieproces

Katheters zijn een belangrijk onderdeel van een medische behandeling doordat ze zorgen voor het toedienen van geneesmiddelen & voedingsstoffen. Eenmaal aangebracht op de huid van de patiënt moet de katheter correct gefixeerd worden om dislocatie te vermijden. Mavom hielp Bedal bij de selectie van de ideale lijmoplossing.

Bekijk dit project
A. Bogaert Fijnmetaal bv

Lijmen

Nieuwe secondelijm voorkomt 'blooming' op de Shutters van Unilux

Toen Unilux met een traditionele secondelijm de demosets voor haar Fractions aluminium shutters wilde verlijmen ontstond er een witte aanslag. Mavom werd gevraagd mee te denken en concludeerde al snel dat er sprake was van "Blooming". Unilux en Mavom gingen samen met succes op zoek naar een oplossing zodat de geplande introductie toch door kon gaan.

Bekijk dit project
A. Bogaert Fijnmetaal bv

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Innovatieve snijvloeistof resulteert in hogere reinheid

In sectoren waaraan precisieonderdelen geleverd worden, is de reinheid van de producten steeds belangrijker geworden. Een verkeerd gekozen snijvloeistof kan bijvoorbeeld resulteren in vlekken of residuvorming op precisieonderdelen. Toen dit rond 2015 de realiteit bleek te zijn voor A. Bogaert Fijnmetaal bv ging het bedrijf op zoek naar een alternatief voor de metaalbewerkingsvloeistoffen.

Bekijk dit project
Rots Maatwerk ingieten

Elektronica bescherming

Juist ingieten zorgt voor top kwaliteit bij Rots Maatwerk

LED-modules worden beschermd door middel van een ingiethars. Wat niet altijd wordt gerealiseerd is dat als het ingieten niet op de juiste manier gebeurt, dit vervelende gevolgen kan hebben op de lange termijn. Rots Maatwerk realiseerde zich dat toen ze besloten het ingieten niet meer uit te besteden en in huis te doen. Er volgde toen contact met de Product Specialist Elektronica van Mavom om het ingietproces te optimaliseren.

Bekijk dit project
Case study ASML

Distributie Specialty Chemicals

Mavom wereldwijd distributiepartner van ASML

ASML in Veldhoven maakt machines die microchips produceren. In een fotolithografie machine van ASML zitten ongeveer 15.000 lijmverbindingen en onderdelen, die door meer dan 200 toeleveranciers wereldwijd worden geproduceerd. Een fout in een lijmverbinding kan cruciale gevolgen hebben bij de productie van zo’n microchip. Om fouten uit te sluiten ontwikkelde ASML een eigen standaard in lijmtechnologie; ASML Glue 2.0. Voor dit project vond ASML in Mavom een geschikte distributiepartner dankzij onze kennis van lijmen, chemie en opslag.

Bekijk dit project
Conmeq hydraulische olie RSC Bio Solutions

Smeermiddelen

Biologisch afbreekbare oliën in mini-laders met een missie

Conmeq streeft naar het bouwen van veilige en maatschappelijk verantwoorde elektrische mini-laders met materialen die zoveel mogelijk voldoen aan het Cradle to Cradle principe. In dit kader was het de wens van Conmeq om een volledig biologisch afbreekbare hydraulische olie te gaan gebruiken uit hernieuwbare grondstoffen zonder concessies te doen aan de prestaties en de levensduur van de olie. Mavom bleek met de range smeermiddelen van RSC Bio Solutions de oplossing in huis te hebben.

Bekijk dit project
Case study Infrabel Cimcool

Metaalbewerkingsvloeistoffen

Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

Dat bij gevoelige Infrastructuur zoals rails en wissels de kwaliteit van het werk enorm belangrijk is, weten ze als geen ander op de mechanische werkplaats van Infrabel in Bascoup (Henegouwen). Zij grepen de investering in 2016 in een nieuw, modern en deels geautomatiseerde machinepark aan om de beste en meest optimale metaalbewerkingsvloeistoffen voor de machines te selecteren. Zij vonden het hierbij van essentieel belang om met een betrouwbare partner samen te werken.

Bekijk dit project
Explorentis

Elektronica bescherming

Succesvolle verlijming van IP65 gekeurde lampen bij Explorentis

Eén van de grootste organisatoren van outdoor evenementen in België legde een opdracht bij Explorentis neer om lampen te verlijmen. Omdat de verlijming aan een aantal criteria moest voldoen, schakelde Explorentis de hulp van Mavom in.

Bekijk dit project
Global Solar Vision Road stud

Smeermiddelen

Voedselveilige smeermiddelen verbeteren het proces van Dolfin

Toen Dolfin in 2018 overging op een grotere productielijn en er een eind kwam aan de samenwerking met één van hun vaste leveranciers, werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier. Zo kwam Dolfin bij ons terecht, een leverancier van voedselveilige smeermiddelen voor diverse uiteenlopende toepassingen.

Bekijk dit project
Global Solar Vision Road stud

Elektronica bescherming

Bescherming van LED roadstuds bevordert verkeersveiligheid

Voor de ontwikkeling van een nieuw type actieve wegmarkering, ontwikkelde Global Solar Vision elektronica. De delicate elektronische componenten moeten optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Voor deze stap nam men contact op met Mavom voor advies op maat.

Bekijk dit project
Case study DenimX verlijmen

Lijmen en afdichten

Hergebruikte jeans zit ook na verlijmen lekker

DenimX gebruikt afgedankte jeansstof om 100% bio-based kunststof te creëren. Eén van de eindproducten die DenimX voor ogen had met het hoogwaardige materiaal was een stoel. Omdat een stoel gedurende de levensduur te maken krijgt met hoge mechanische belastingen, was een sterke en slagvaste lijmverbinding om de poten aan de zitting te bevestigen een must.

Bekijk dit project

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60.

Neem contact met ons op
Naar boven