JolySignal

JOLYSignal

Case Study

Verlijmen van technische hulpmiddelen voor personen met een beperkte mobiliteit

 

De uitdaging

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2001 heeft JOLYSignal tonnen ervaring opgedaan in het toegankelijker maken van gebouwen, met als doel het gebruikscomfort voor mensen met een beperkte mobiliteit te blijven verbeteren. JOLYSignal voorziet apparatuur voor zowel particulieren als professionals, waarbij het verhuur van materialen ook tot de mogelijkheden behoort.

 

Mavom werd recent gecontacteerd door JOLYSignal om een ​​oplossing te bedenken voor het verlijmen van geleidestroken voor slechtzienden bij verschillende van hun klanten. Een oplossing was nodig, aangezien er al meerdere ontoereikende testen werden uitgevoerd met verschillende soorten lijm.

 

De oplossing

Na het probleem te hebben onderzocht, bood Mavom aan om enkele interne testen uit te voeren met een selectie lijmen die volgens Mavom op papier de meeste slaagkans hadden. Vervolgens werden de resultaten doorgespeeld aan JOLYSignal, waarna een veldtest werd uitgevoerd bij één van hun klanten waar de eerdere oplossingen van de concurrentie niet voldoende waren.

 

De definitieve lijmkeuze van Mavom viel op Permabond ET 5428 en ET 5429. Deze lijmen beschikken over een normale of snelle uithardingstijd in overeenstemming met de omstandigheden en de plaats van de toepassing. Bij het plaatsen van veiligheidssignalisatie (podotactiles) is het soms nodig om de ruimte voor het publiek en de werknemers tijdelijk af te sluiten. Uiteraard is het de bedoeling om de ruimte niet te lang af te sluiten. De lijm moet dus snel uitharden. Mavom ondersteunde JOLYSignal bij het implementatieproces en gaf o.a. advies voor het vooraf reinigen van onderdelen en oppervlakken om een ​​optimale hechting te verkrijgen op de verschillende ondergronden en op de verschillende materialen waarvan de pads en voelstrips zijn gemaakt.

 

De resultaten

Dankzij onze technische expertise, onze reactiesnelheid en de verdere opvolging heeft JOLYSignal nu een praktische en betrouwbare oplossing om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar de installatie van technische hulpmiddelen voor mensen met een beperkte mobiliteit.

 

JOLYSignal gebruikte recent Permabond ET5428 bij één van hun klanten voor het plaatsen van voelbaar verzinkte stalen noppen (een totaal van 2.000 verlijmde noppen), voor het plaatsen van trapneuzen in composietmateriaal en voor het plaatsen van RVS geleidestrips (buiten).

“Het eerste contact met Mavom was bijzonder aangenaam. De product specialist heeft ons uitstekend begeleid en adviseerde ons de ideale producten”

Quote by: Mr. Joly, JOLYSignal

Product informatie

Permabond® ET5428

PERMABOND® ET5428 is een tweecomponenten thixotrope epoxylijm met uitstekende weerstand tegen schokken en trillingen. Dankzij de gecontroleerde vloei-eigenschappen en het gemak van het mengen kan de lijm worden gebruikt waar het opvullen van gaten vereist is.

 

  • Geschikt voor het verlijmen van composieten
  • Snelle uitharding
  • Hoge weerstand tegen afschuiven en afbladderen
  • Bestand tegen hoge temperaturen
Hingeguard rails

  

Rails havenkranen

  

Rail havenkraan bescherming CRC

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven