23 juni 2021

5 tips voor de selectie en het toepassen van TIM

In dit artikel gaan we wat dieper in op het selecteren en toepassen van thermisch geleidende materialen. Het selecteren van het juiste TIM is een complex proces waarbij moet worden overwogen hoe het product moet worden aangebracht in een productieomgeving en het testen van het product in de uiteindelijke toepassing.

Lees meer

17 juni 2021

Conformal Coating Procesoptimalisatie Tips & Tricks

Het gebruik van conformal coatings is over de jaren uitgegroeid tot één van de meest gebruikte methoden om PCB’s te beschermen. Het komt echter nog al te vaak voor dat het coating resultaat niet de beoogde kwaliteit behaalt. In dit artikel overlopen we graag de meest voorkomende issues en hoe ze kunnen worden vermeden.

Lees meer

3 juni 2021

Correct smeren van compressoren

Compressoren zijn er in diverse typen en ieder type heeft zijn specifieke plus en minpunten. Voor iedere toepassing is het belangrijk om het juiste type compressor te kiezen. Niet alleen het type compressor is belangrijk, ook de smering van de diverse onderdelen in de compressor is van een niet te onderschatten belang. In deze whitepaper gaan we wat dieper in op de smering van compressoren.

Lees meer

27 mei 2021

Industriële reiniging naar een hoger niveau

Mavom heeft een breed aanbod reinigingsproducten en jarenlange ervaring. In dit artikel geven we kort aan welke soort reinigers er zijn, hoe u de juiste reiniger kunt selecteren en wat wij hierin eventueel kunnen betekenen.

Lees meer

2 april 2021

Mavom oplossingen voor LED Lighting

De LED industrie is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Het is fascinerend om de verschillende ontwerpen en toepassingen van LED units te zien zoals o.a. LED lampen voor auto’s, straatverlichting en zwembad verlichting. Ontdek in dit artikel onze oplossingen voor LED Lighting.

Lees meer

22 maart 2021

DOWSIL™ CC-8030

Dowsil CC-8030 UV uithardende coating is ontworpen voor geautomatiseerde verwerking bij de productie van grote series en korte doorlooptijden. Het is de eerste dual-cure silicone conformal coating die een combinatie van diverse eigenschappen biedt waaronder een secundair uithardingsmechanisme.

Lees meer

17 maart 2021

SARCON® Thermische Interface materialen

SARCON® is een merk van de Japanse producent Fuji Polymer Industries, een toonaangevend bedrijf op het gebied van de thermische interface technologie. SARCON® producten zijn geavanceerde siliconenrubbers met een hoge thermische geleidbaarheid en een superieure vlamvertraging.

Lees meer

12 maart 2021

Elektronica ingieten met handige twinverpakkingen

Mavom biedt een uitgebreid assortiment epoxyharsen, polyurethaanharsen en siliconenharsen voor het ingieten van elektronica. Hierdoor worden componenten op een printplaat volledig geïsoleerd, beschermd tegen omgevingsinvloeden en wordt de mechanische sterkte verbeterd.

Lees meer

11 maart 2021

ARALDITE® 2011 zorgt voor flexibiliteit in uw productieproces

ARALDITE® 2011 is een 2-component, structurele epoxylijm. De veelzijdigheid van dit product vermindert de noodzaak om verschillende lijmen te gebruiken tijdens het assemblageproces waardoor de complexiteit en de kosten van de voorraad verminderen.

Lees meer

3 maart 2021

Cimcool® Cimstar® 35-961

Cimstar® 35-961 is een breed inzetbaar hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistof. Het product ontving bovendien een OMNEO certificaat waarmee het voldoet aan de strenge ASML GSA Grade 2 Vacuum Cleanliness norm.

Lees meer

17 februari 2021

Nieuw: selectiegids industriële smeermiddelen

Mavom heeft de selectiegids 'Industriële smeermiddelen' ontwikkeld. In deze nieuwe gids kunt u lezen wat Mavom voor u kan betekenen op het gebied van smeermiddelen. Per categorie hebben we een duidelijk overzicht gemaakt van ons kernassortiment. Zo kunt u snel een passend product voor uw toepassing vinden. Uiteraard helpen onze productspecialisten u hier ook graag bij.

Lees meer

5 februari 2021

Mavom sponsort InMotion met Thermal Gap Filler voor E-racewagen

InMotion is een project vanuit de TU/e met een uitdagende en ambitieuze missie: om het opladen van een elektrische wagen net zo snel en gemakkelijk te maken als het tanken van een benzineauto. Het team werkt aan een droom om de meest innovatieve raceauto ter wereld te maken. Mavom stelde hiervoor haar kennis en Thermal Gap Filler materiaal ter beschikking.

Lees meer

18 december 2020

Thermal Management: waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor goed functionerende elektronica!

We bespreken in dit artikel waarom thermal management zo'n belangrijke rol speelt bij het ontwerp van printplaten en elektronisch assemblage.

Lees meer

17 december 2020

Nieuw: selectiegids Elektronica

Mavom heeft een selectiegids Specialty Chemicals voor Elektronica ontwikkeld. In deze nieuwe gids kunt u lezen wat Mavom voor u kan betekenen. Per categorie hebben we een duidelijk overzicht gemaakt van ons kernassortiment. Zo kunt u snel een passend product voor uw toepassing vinden.

Lees meer

16 december 2020

De opmars van milieuvriendelijke smeermiddelen

Milieuvriendelijke smeermiddelen worden steeds belangrijker. In dit artikel behandelen we vier typen milieuvriendelijke smeermiddelen en geven we aan wat hun voor- en nadelen zijn.

Lees meer

14 december 2020

De veelzijdigheid van 3M™ NOVEC™ technische vloeistoffen

Producent 3M onderzoekt voortdurend manieren om beter, veiliger en duurzamer te produceren. 3M heeft een veelzijdige reeks van producten ontwikkeld die oplossingen bieden voor de moeilijkste toepassingen in uitlopende markten als de elektronica markt, de medische markt en de lucht- en ruimtevaart.

Lees meer

9 december 2020

Nieuw van DuPont: MOLYKOTE® P-1042

MOLYKOTE® P-1042 is een sterk hechtende vetpasta verrijkt met vaste smeermiddelen. Het werd ontwikkeld voor de smering van glijdende oppervlakken die worden blootgesteld aan hoge belastingen gepaard met direct inwerking van water en/of metaalbewerkings-vloeistoffen.

Lees meer

8 december 2020

De juiste montagepasta kiezen

Hoe kiest u de juiste montagepasta en voorkomt u vervelende bijzaken als passingscorrosie en vreten? Wij schreven er een artikel over.

Lees meer

25 november 2020

Nieuw bij Mavom: ARALDITE 2000 Adhesive Core Range

Deze reeks van Huntsman producten omvat epoxy, MMA en polyurethaan lijmen die bestand zijn tegen schokken, hoge temperaturen, water en chemicaliën. De Araldite-lijmen bieden een veilige, eenvoudige en effectieve lijmoplossing voor 80% van alle lijmtoepassingen.

Lees meer

8 oktober 2020

MOLYKOTE® Anti-Friction Coatings: Nieuwe selectiegids

MOLYKOTE® pionier op het gebied van Anti-Friction Coatings, brengt een nieuwe selectie gids uit met daarin de nieuwe generatie D-9000 en D-6000 series Anti-Friction Coatings.

Lees meer

5 oktober 2020

Dowsil™ EI-2888

Dow is een marktleider op het gebied van siliconen. Reeds meer dan 65 jaar ontwikkelt Dow innovatieve producten om de efficiëntie en betrouwbaarheid van elektronica te verbeteren. Eén van deze unieke producten is Dowsil™ EI-2888.

Lees meer

2 oktober 2020

Tips voor handmatig aanbrengen Thermische Interface Materialen

Hoe u een thermisch interfacemateriaal of koelpasta aanbrengt, is belangrijk voor de effectiviteit en betrouwbaarheid van het product. Voor het beste resultaat moet het hele oppervlak worden bedekt, maar gebruik alleen een zeer dunne, uniforme laag.

Lees meer

29 september 2020

Dowsil EA-3838

Siliconen vormen een technologie die niet meer weg te denken is bij de huidige verbindingstechnologieën. Siliconen bestaan echter onder verschillenden vormen en kwaliteiten. In dit artikel introduceren we een nieuwe hoogwaardige 2-componenten siliconen lijm technologie en lichten de voordelen die deze biedt bij seriematige productie toe.

Lees meer

17 september 2020

Make-over MOLYKOTE® Smeerwijzer

Na ruim 10 jaar vonden we het tijd om de Smeerwijzer een make-over te geven. Niet alleen zijn er in 10 jaar nieuwe producten geïntroduceerd, maar ook onze huisstijl is vernieuwd. De opzet van de nieuwe smeerwijzer is ook iets gewijzigd en gebruiksvriendelijker.

Lees meer

17 augustus 2020

Siliconen producten van Dow voor de transportmarkt

Efficiënter omgaan met energie is voor siliconenproducent Dow één van de drijvende krachten om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de automotive industrie zowel wat elektronica als assemblage betreft. Samen kunnen we u helpen bij het vinden van oplossingen die uw auto van de toekomst op de kaart zet.

Lees meer

29 juni 2020

ROwasher reinigingstafels

Mavom introduceert nieuwe generatie van mensvriendelijke en energiezuinige reinigingstafels: De ROwashers.

Lees meer

22 juni 2020

Kettingsmering tips

Optimale smering is van grote invloed op de levensduur van elk mechanisch systeem. In dit artikel geven we tips en tricks om vroegtijdige slijtage en breuken als gevolg van slecht onderhoud te voorkomen.

Lees meer

17 juni 2020

Electrolube IPA

Contactoppervlaktes moeten voortdurend worden gereinigd. Wees er daarom snel bij en bestel bij Mavom Electrolube IPA, reinigingsdoekjes.

Lees meer

17 juni 2020

Permabond ES550 en ES579

Permabond ’s populaire heat cure epoxy’s ES550 en ES579 zijn vanaf nu verkrijgbaar in kleine handige 100g patronen. Ze worden geleverd met bijhorende plunjer en nozzle.

Lees meer

21 april 2020

Dymax white paper

Uw productieproces optimaliseren door het gebruik van licht uithardende lijmen. Download bijgevoegde Dymax white paper.

Lees meer

16 april 2020

DOW Silicone technologieën voor xEV-toepassingen

Het aanbod aan plug-in hybrides en elektrische auto’s die hun energie uit een groot accupakket halen is de laatste jaren enorm toegenomen. Er zijn echter nog een aantal uitdagingen om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de consument.

Lees meer

15 april 2020

Wij helpen u vandaag elektronica te ontwikkelen die de wereld van morgen aanstuurt

Ongeacht of het gaat om het ontvetten van onderdelen, het schoonmaken van printplaten, het reinigen van elektrische contacten, relais of schakelaars, het verwijderen van soldeerpasta of fluxresidu’s. De 3M Novec technische vloeistoffen bieden een oplossing voor al deze toepassingen en worden regelmatig gebruikt in de elektronica industrie

Lees meer

10 april 2020

Mavom blijft bereikbaar ondanks maatregelen Covid-19

Ook tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door, zodat uw productie ook door kan blijven gaan.

Lees meer

14 april 2020

Lijmen met minimale voorbehandeling

Permabond maakt lijmen eenvoudiger met de introductie van een nieuwe lijm waarbij minimale voorbehandeling nodig is om uitstekende resultaten te bekomen. Met de TA4207 brengt Permabond een “snel uithardende 2 component methyl methacrylaatlijm” op de markt

Lees meer

22 januari 2020

Vijf misvattingen over voedselveilige smeermiddelen

Mavom is distributeur van de voedselveilige smeermiddelen van Jax. Er bestaan nog steeds misvattingen omtrent voedselveilige smeermiddelen. Onze Product Manager Arjan Korzilius legt de 5 belangrijkste misvattingen uit in deze white paper.

Lees meer

9 december 2019

Mavom.be is vernieuwd

Onze website was toe aan een nieuwe eigentijdse uitstraling die past bij onze nieuwe huisstijl. De site moest overzichtelijker, moderner en ook responsive worden. Onze nieuwe website is inmiddels een feit! We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen.

Lees meer

6 december 2019

Nieuw van Roartis: Hybride thermische geleidende gap filler

De IQ-Bond 2649-T-FL is de eerste Hybride gap filler die de voordelen van zowel Epoxy als Silicone combineert.

Lees meer

5 december 2019

Nieuw: Silicone lijm met snelle uitharding bij kamertemperatuur

Deze nieuwe dual cure Silicone lijm is het antwoord op de vraag naar een breed inzetbare lijm in de hedendaagse E-mobility sector.

Lees meer

22 oktober 2019

Zeewaardige lijmsystemen

Lijmverbindingen maakte hun intrede in de industrie bij de innovatieve vliegtuigbouw. De automobielindustrie volgde kort daarop als early adopter. Daarna ontdekten ook andere sectoren de mogelijkheden van nieuwe lijmen, waaronder de maritieme sector.

Lees meer

17 oktober 2019

Nieuw: een corporate brochure van Mavom

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe uitstraling voor Mavom Specialty Chemicals. Daar hoort ook een corporate brochure bij, waarin u kunt lezen wat Mavom nu precies kan betekenen voor onze partners, klanten en ook werknemers.

Lees meer

2 januari 2019

Mavom distributeur van 3M Novec

Mavom is de officiële distributeur van 3M Novec producten in de Benelux. De veelzijdige reeks van technische vloeistoffen biedt oplossingen voor de moeilijkste toepassingen op het vlak van reinigen en koelen. Novec producten tasten de horizonlaag niet aan en dragen slechts in geringe mate bij aan het broekaseffect.

Lees meer
Naar boven