Case study slijtage heftrucks

Case Studie: Slijtage aan heftrucks vermijden met hoogwaardige smeermiddelen

De uitdaging

Heftrucks worden zowel indoor als outdoor gebruikt. Hierdoor rijden er ook heftrucks rond die in zeer moeilijke omstandigheden aan de slag gaan bij o.a. bedrijven die handelen in alkalische stoffen zoals zouten of cement, chemische bedrijven en afvalverwerkingsbedrijven. In vochtige of stoffige omgevingen volstaat de standaard bescherming voor metalen en bewegende onderdelen niet altijd waardoor kettingen en tandwielen vaker moeten worden vervangen en lakken worden aangetast, met corrosie als gevolg. Met de juiste aanpak, o.a. door gebruik van goede smeermiddelen en corrosie beschermingsproducten, wordt de levensduur van het rollend materieel drastisch verbeterd.

 

TIMAC AGRO Belux, een belangrijke klant van HH-Industry, merkte in hun machinepark een verhoogde en vroegtijdige aantasting van het koetswerk en de bewegende onderdelen door corrosie. Dit zou je in normale omstandigheden niet verwachten na een beperkt aantal dienstjaren, dit was echter wel het geval door de erg corrosieve producten waarmee ze werken. Mavom ging met HH-Industry en de klant op zoek naar de ideale oplossing om het toestel extra te beschermen tegen corrosie door het een beschermlaag te geven, niet enkel het koetswerk maar ook alle bewegende delen.

 

De oplossing

HH Industry stelde reeds voor om de reinigingsintervallen en smeerintervallen te intensifiëren. In plaats van een periodiek onderhoud na enkele maanden, werd een tweewekelijks programma opgesteld. Hoewel dit bepaalde onderdelen langer beschermde, bleef de corrosie en slijtage voor problemen zorgen. Na een analyse van de reeds gebruikte smeermiddelen en rekening houdend met de specifieke omstandigheden werden door Mavom een aantal producten geselecteerd. Vervolgens werden er samples voorzien en deze werden uitvoerig getest op de terreinen van TIMAC. Om de applicatie eenvoudig te houden, selecteerde Mavom 5 producten. Voor de bewegende onderdelen Molykote G4700 en Molykote G-Rapid Plus. Voor de onderkant van de voertuigen Tectyl Bodysafe, voor de ketting die de vork aandrijft Molykote MKL-N en voor de rest van het voertuig Tectyl Multipurpose transparant spray.

 

De resultaten

Door gebruik te maken van deze hoogwaardige Molykote smeermiddelen en Tectyl beschermingsproducten, wordt vroegtijdige slijtage aan heftrucks door corrosie tot een minimum beperkt. Zowel voor het koetswerk als voor alle bewegende delen. Hierdoor wordt de levensduur van de voertuigen verlengd en kan er bespaard worden op diverse onderhoudskosten.

 

Case study Yale heftruck

De combinatie van onze hoogkwalitatieve Yale heftrucks met de uitstekende extra bescherming van de Mavom producten, zorgt ervoor dat onze klant Timac, uiterst tevreden is

Quote by: Gert De Ridder, Service Manager Industry

Product informatie

Mavom beschikt over een breed inzetbaar assortiment speciaal smeermiddelen en corrosie inhibitoren voor tal van toepassingen. Wij adviseren u bij de selectie om voor elke toepassing het juiste product te vinden.

 

  • Molykote G4700
  • Molykote G-Rapid Plus
  • Tectyl Bodysafe
  • Tectyl Multipurpose transparant spray
  • Molykote MKL-N vet spray

 

Yale heftruck met corrosie

  

Yale heftruck

  

Yale vorklift

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven