Case study Fractions - Unilux

Fractions - Unilux

De uitdaging

Fractions zijn aluminium shutters die voor ramen worden geplaatst. Ze bestaan uit twee panelen voorzien van een schuifmechanisme. In tegenstelling tot andere systemen die kantelen, schuiven de panelen stijlvol in elkaar. Daarmee zijn ze eenvoudig te openen en laten ze eenvoudig de gewenste hoeveelheid licht binnen. Door het gekozen motief kan een extra sfeereffect bekomen worden. Zo bepaal je zelf de perfecte lichtinval en sfeer in iedere ruimte van je huis op ieder moment van de dag.

 

Om de Fractions te presenteren aan de consument heeft producent Unilux een sample box samengesteld voor dealers en designers. Met behulp van deze sample box is het mogelijk om alle motieven in één oogopslag te bekijken en vergelijken. De sample box werd samengesteld uit een aantal gecoate aluminium platen, die verlijmd moesten worden. De box is gemaakt van hoogwaardige materialen voor een  perfecte uitstraling tijdens de lancering van Fractions.

 

In eerste instantie koos Fractions voor een traditionele secondelijm. Een dag nadat de eerste serie van 100 demosets verlijmd werden, bleek er een witte aanslag op alle gecoate platen aanwezig. Voor de Mavom lijmspecialist was de oorzaak meteen duidelijk, dit was te danken aan het zogeheten “Blooming” effect. Blooming wordt veroorzaakt door het terug neerslaan van monomeren lijm, die verdampen tijdens en na het aanbrengen van de lijm op het oppervlak. Vanwege de tijdsdruk moest er op korte termijn een oplossing worden gevonden en die vond men bij Mavom.

 

De oplossing

Mavom heeft haar lijm assortiment onlangs uitgebreid met Born2Bond lijmen van Bostik. De lijmen van Born2Bond bevatten onder meer de nieuwste generatie secondelijmen. Door de samenstelling van deze lijmen, die anders is dan de traditionele CyanoAcrylaten, kon Mavom een breed scala aan “non-blooming” secondelijmen aanbieden. Door de juiste viscositeit te selecteren en een aantal proefplaten te verlijmen werd de volgende dag duidelijk dat de lijm exact deed wat voorspeld werd. Namelijk geen blooming effect.

 

De resultaten

Door het snelle schakelen met de levering van de geadviseerde lijmoplossing kon Unilux op tijd door met de introductie van de Fractions sample box. Het resultaat is perfect en de lancering een succes.

Fractions

“Zonder de Born2Bond Non-blooming lijm zou de lancering van dit nieuwe product vertraging hebben opgelopen. Gelukkig was er met de inschakeling van Mavom tijdig een oplossing.”

Quote by: Malcolm Meuffels

Technische informatie

Born2BondTM Ultra MV-lijmen zijn geur arm, non-blooming secondelijmen. Beschikbaar in verschillende viscositeiten, speciaal ontworpen voor het verlijmen van de meeste ondergronden inclusief metalen, kunststoffen en rubbers. De consistentie van de formulering is ontworpen voor een hoge hechting sterkte, zelfs op plaatsen die onderhevig zijn aan buiging.

 

Belangrijkste eigenschappen:

  • Fixatietijd: 10 seconden
  • Non-Blooming
  • Lange open tijd
  • Minder broos dan conventionele seconde lijmen
  • Uitstekende hechting op een breed scala aan materialen, waaronder polystyreen
  • Gebruiksvriendelijk, zonder gevaren etikettering
ASML

  

Fractions

  

Fractions

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven