Case study Infrabel - Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

Hoe Cimcool bijdraagt aan een optimaal Belgisch spoornet

De uitdaging

Dat bij gevoelige Infrastructuur zoals rails en wissels de kwaliteit van het werk enorm belangrijk is, weten ze als geen ander op de echanische werkplaats van Infrabel in Bascoup (Henegouwen). Zij grepen de investering in 2016 in een nieuw, modern en deels geautomatiseerde machinepark aan om de beste en meest optimale metaalbewerkingsvloeistoffen voor de machines te selecteren. Zij vonden het hierbij van essentieel belang om met een betrouwbare partner samen te werken.

 

De oplossing

In augustus 2016 startten Infrabel en Mavom een testfase van drie maanden met de Cimstar 35-561. Van de vloeistoffen die getest werden, bleek de Cimstar het meest geschikt voor de machines. Niet veel later kwam de verbeterde versie van het product op de markt, de Cimstar 35-565, en werden de machines hiermee afgevuld. De stabiliteit van de vloeistof was zelfs nog beter dan die van zijn voorganger. De Cimstar 35-565 wordt vooral gekenmerkt door zijn stabiliteit en netheid. Ook is het product ‘klaar voor de toekomst’ en voldoet het aan de laatste EU-richtlijnen betreffende formaldehyde. Na de doorslaggevende analyses en testen werd er een schema opgesteld om de omschakeling naar de Cimstar 35-565 vlekkeloos te laten verlopen. Infrabel en Mavom stelden samen een serviceplan op waar beide partijen aan bijdragen.

 

De resultaten

  • Sinds begin 2017 draait het gehele machinepark op de producten van Cimcool. Op dit moment zijn dat 15 machine’s, met uitbreiding op komst;
  • een langere levensduur van de onderdelen van de machines dankzij een kwalitatief goed product en betere smering;
  • het bereiken van de operationele doelstellingen dankzij een op maat gemaakte ondersteuning (coaching en gebruikersinformatie);
  • nauwgezette monitoring (frequente kwaliteitscontroles en advies) waardoor er tijdig kan worden bijgestuurd indien nodig.
Case study DenimX verlijmen

“Wij stellen de periodieke monitoring door de
Mavom technici zeer op prijs. Deze service is niet overal vanzelfsprekend.”

Quote by: Joël Daumerie, plaatsvervangend hoofdingenieur van Direction Asset Management
Production Plant Bascoup

Productinformatie

Cimstar 35-565 is onderdeel van de CimShield Technology; een nieuwe generatie metaalbewerkingsvloeistoffen waarmee naleving van internationale gezondheids-, veiligheids-, en milieuregelgeving gewaarborgd is. Onze leverancier Cimcool ontwikkelde de technologie die is gebaseerd op een speciale formulering van nieuwe innovatieve stoffen. 

Case study Infrabel Cimcool

  

Case study Infrabel Cimcool

  

Case study Infrabel Cimcool

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven