Case study Machinefabriek Harderwijk

Juist smeeradvies voorkomt problemen bij klanten van Machinefabriek Harderwijk

De uitdaging

Machinefabriek Harderwijk is gevestigd in een spiksplinternieuw pand met een ‘state of the art’ machinepark bestaande uit circa 20 CNC machines. Alle CNC machines worden zoveel mogelijk door de mensen zelf geprogrammeerd. Ook het hele gereedschappenbestand en beheer daarvan wordt door de vakspecialisten gedaan. Nagenoeg alle trapeziumdraad gereedschappen worden in eigen huis geproduceerd. Daardoor kan MFH trapeziumdraad producten maken die exact voldoen aan de DIN103 standaard. Toen MFH steeds vaker de vraag kreeg met welke smeermiddel de trapeziumdraad spindels en moeren het best gesmeerd kunnen worden, besloot directeur Karel Prakken extra service te verlenen door zijn klanten van optimaal smeeradvies te voorzien. 

 

De oplossing

Mavom werd uitgenodigd in Harderwijk om advies te geven. Na een inventarisatie door een productspecialist werden de klanten in drie hoofdtoepassingen onderverdeeld:

  • Algemene binnentoepassing
  • Algemene buitentoepassing
  • Toepassing in de voedselverwerkende industrie

Voor elke toepassingscategorie adviseerde Mavom één Molykote vet. Zo is het voor MFH én klanten snel duidelijk welk product er nodig is voor een optimale smering.

 

De resultaten

Sinds de inventarisatie biedt MFH haar klanten desgewenst het juiste vet aan en garandeert daarmee de langst mogelijke levensduur van de spindel moer combinatie. De reacties zijn zeer positief; klanten hoeven zelf niet te experimenteren met de smering en worden daarmee ook ontzorgd.

“Een juist smeeradvies is voor onze klanten van veel meer waarde dan we ons realiseerden. Met de juiste vetten bleken diverse problemen plotseling verdwenen.”


Quote by: Karel Prakken - eigenaar Machinefabriek Harderwijk

Productinformatie

Al meer dan 70 jaar vertrouwen klanten op de kwaliteit en deskundigheid bij de keuze van hun Molykote speciaal smeermiddelen in de meest extreme toepassingen. Ongeacht de omstandigheden, er is altijd een Molykote smeermiddel beschikbaar en Mavom geeft daarbij advies op maat.

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven