SARCON® Thermische Interface materialen

SARCON® Thermische Interface materialen

Artikel

SARCON® Thermische Interface materialen

SARCON® is een merk van de Japanse producent Fuji Polymer Industries, een toonaangevend bedrijf op het gebied van de thermische interface technologie. SARCON® producten zijn geavanceerde siliconenrubbers met een hoge thermische geleidbaarheid en een superieure vlamvertraging.

 

Doordat elektronica steeds kleiner wordt, wat leidt tot meer warmteontwikkeling op kleine oppervlaktes, worden deze producten steeds belangrijker om warmte af te voeren en de levensduur van de apparaten te garanderen. De inherente eigenschappen van siliconen op het gebied van warmtebestendigheid, elektrische isolatie en veroudering op lange termijn zorgen ervoor dat SARCON® producten universeel toepasbaar zijn in elektronica en in een onbeperkt aantal thermische managementconfiguraties kunnen worden gemaakt.

 

Overzicht van SARCON® producten:

 

 

Oil bleeding

Om een product een hoge thermische geleidbaarheid te geven moet men specifieke vulstoffen toevoegen om deze eigenschappen te bekomen. Deze vulstoffen maken een product hoog viskeus en moeilijk te verwerken. Daarom moet men diluents of oliën toevoegen. Onder invloed van werkingstemperaturen kunnen deze oliën op termijn uit de producten gaan vloeien, dit noemt men in vaktermen “oil bleeding”

 

Fujipoly heeft producten ontwikkeld die op dit vlak beter scoren dan de concurrentie

  • SARCON® PG 80B: Een extreem goed samendrukbare gap filler met een thermische geleidbaarheid van 8,0 W/mK als verbeterde versie van SARCON® PG 80A
  • SARCON® GR 14B: Een gap filler met een thermische geleidbaarheid van 1,4 W/mK als verbeterde versie van SARCON® GR 14A

 

Beschikbaarheid:

Beide producten zijn beschikbaar in vellen met een afmeting 300 x 200mm of kunnen op maat gesneden worden waarbij kleine of grote reeksen geen probleem vormen.

  • SARCON® PG 80B is beschikbaar in diktes van 0,5 tot 2,0mm
  • SARCON® GR14B is beschikbaar in diktes van 0,5 tot 5,0mm

 

Gedetailleerde technische gegevens van beide producten zijn terug te vinden in de databladen:

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven