Case study Conmeq

Biologisch afbreekbare oliën in mini-laders met een missie

De uitdaging

Conmeq streeft naar het bouwen van elektrische mini-laders die veilig en maatschappelijk verantwoord zijn. De gebruikte materialen moeten zoveel mogelijk voldoen aan het Cradle to Cradle principe, wat inhoudt dat de grondstoffen en materialen die voor een product gebruikt worden geschikt zijn voor hergebruik. In dit kader was het de wens van Conmeq om een volledig biologisch afbreekbare hydraulische olie te gaan gebruiken uit hernieuwbare grondstoffen. Uiteraard mocht dit niet ten koste gaan van de prestaties en de levensduur van de olie. De directeur van Conmeq kwam in gesprek met Mavom hierover.

 

De oplossing

Mavom en Conmeq selecteerden binnen de range van biologisch afbreekbare hydraulische oliën van RSC Bio Solutions een 32cst olie uit de FUTERRA™ reeks, namelijk de RSC FUTERRA ™ HF32. Deze hydraulische olie geeft uitstekende prestaties en heeft een lange levensduur. Uiteraard is de olie afkomstig uit hernieuwbare grondstoffen en is de olie biologisch afbreekbaar (>60% binnen 28 dagen).

 

De resultaten

Conmeq koos voor een product dat volledig aansluit bij hun filosofie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Overigens worden er geen concessies gedaan op het gebied van prestaties; Futerra heeft een tot wel 5 maal langere standtijd ten opzichte van de reguliere biologisch afbreekbare hydraulische oliën op plantaardige basis.

Case study Geerts reinigen

“De keuze voor een goede hydraulische olie heeft een grote impact op onze leefomgeving voor nu en die van de volgende generaties.”

Quote by: Boris Koot- Managing Director of Conmeq b.v.

Productinformatie

De FUTERRA™ basisolie van RSC Bio Solutions is afgeleid van plantensuikers. Om deze basisolie te maken, worden de plantensuikers microbiologisch omgezet in olefinen en gecombineerd om polyolefinen te vormen. De uiteindelijke basisolie die zo verkregen wordt is een synthetische olie met een hoog biobased (hernieuwbare grondstof) gehalte. Dit betekent dat FUTERRA™ de hoge hernieuwbaarheid van een plantaardige olie biedt in combinatie met de hoge stabiliteit van een synthetische olie. Een stabiele, hernieuwbare en veiligere hydraulische vloeistof is het resultaat.

Case study Conmeq

  

Case study Conmeq

  

Case study Conmeq

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven