ADAS Dymax uitlijning

Dymax 9803 voor actieve uitlijning van cameramodules en sensoren

Dymax 9803 voor actieve uitlijning van cameramodules en sensoren

Binnen de optica is de uitlijning van spiegels en lenzen zeer kritisch. Die uitlijning kan echter veranderen door temperatuurschommelingen. Het gebruik van de juiste lijmen kan helpen bij het maken van een constructie waarvan de onderdelen niet uitzetten. Fabrikanten kunnen vervolgens de time-to-market verkorten, afvalkosten verlagen en de algehele beeldkwaliteit verbeteren.


Optische componenten zoals lenzen in camera's, CCD-chips of complexe optische apparaten moeten altijd met hoge precisie en steeds efficiënter worden gepositioneerd. Actieve uitlijning is hiervoor de meest geschikte methode. Het maakt de productie mogelijk van zeer nauwkeurige beeldvormingssystemen waarin lenzen of sensoren met micrometerprecisie moeten worden uitgelijnd.


Nieuwe kationische epoxy ideaal voor actief uitlijnen

Voor dergelijke toepassingen heeft Dymax, een toonaangevende fabrikant van UV uithardende producten en bijhorende uithardingsapparatuur, een nieuwe kationische epoxy ontwikkeld: Dymax 9803.

Dit product hardt uit door UV-(LED) licht en/of warmte bij relatief lage temperaturen van 80-85°C. Met zijn extreem lage volumetrische krimp, hoge glasovergangstemperatuur (Tg) en lage thermische uitzettingscoëfficiënt (CTE), voldoet de nieuwe UV-lijm van Dymax aan alle strenge eisen die worden gesteld aan actieve uitlijning. Bovendien vertoont het, als kationische epoxy van de volgende generatie, na uitharding een aanzienlijk verbeterde weerstand bij 85°C en 85% relatieve vochtigheid na uitharding.
 

Toepassingen

Door de extreem lage krimp is deze nieuwe UV-lijm bijzonder geschikt voor de actieve uitlijning van cameramodules, optische componenten, LiDAR (Light detection and ranging) en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) assemblages in de automobielindustrie. Typische cameramodule toepassingen zijn onder meer het verlijmen van de lenscilinder aan de houder, het verlijmen van lenzen en het verlijmen van de houder aan printplaten.  
 

Ook buiten de automobiel industrie is Dymax 9803 breed toe te passen vanwege de flexibiliteit om in enkele seconden uit te harden onder invloed van UV (breedband) of LED-licht of met een relatief lage warmte-inbreng. Zo is Dymax 9803 ook uitermate geschikt voor medische toepassingen en de ruimtevaart industrie. Het product voldoet aan alle kritische eisen van de NASA's ASTM E595-norm voor lage outgassing.

Endoscope

  

Smart Car Dymax

  

Camera auto

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven