MOLYKOTE® M-77 Pasta vermindert het geluid in de accu van elektrische voertuigen

De applicatie

Terwijl de transportsector inzet op elektrificatie en de vraag van consumenten naar elektrische voertuigen (EV’s) groeit, vinden batterijfabrikanten kansen om aan de behoeften van de groeiende markt te voldoen. Fabrikanten van batterijen zoeken naar lichtere en tegelijk compactere oplossingen om een hogere energiedichtheid te verkrijgen en tevens de kosten te verlagen. Een directe manier om deze doelen te bereiken is het elimineren van de behuizing van batterijmodules en in plaats daarvan individuele cellen rechtstreeks aan de koelplaat te verbinden, een strategie die bekend staat als ‘cell-to-pack’. Een andere grote uitdaging is het elimineren cq het verminderen van geluiden (NVH) die in de stillere elektrische auto’s veel beter hoorbaar zijn dan in auto’s met een conventionele verbrandingsmotor.


De uitdaging

Een batterijleverancier voor een autofabrikant in China wilde een NVH-probleem oplossen en de eindgebruikerservaring voor bestuurders en passagiers van elektrische voertuigen verbeteren. Het accubedrijf had ontdekt dat door de plotselinge temperatuurverandering veroorzaakt door het starten van het koelvloeistofsysteem van de accu, de mechanische verbinding tussen de koelplaat en het accu-pakket ongewenste bijgeluiden maakte. De fabrikant had niet alleen een oplossing nodig die het NVH-probleem zou aanpakken, maar het smeermiddel zou ook thermische isolatie-eigenschappen moeten bieden om de componenten tegen temperatuurveranderingen te beschermen.

 

De oplossing

De specialisten van MOLYKOTE® Specialty Lubricants waren ervan overtuigd dat ze een oplossing kon bieden die zowel het geluid zou verminderen als de thermische isolatie-eigenschappen zou bieden die door de toepassing worden vereist. Het team heeft diverse smeermiddelen getest en met elkaar vergeleken om te zien welke technologie het beste zou voldoen aan de eisen van de accufabrikant. Tijdens het testen ontdekte het team dat, hoewel de meeste technologieën aan een aantal vereisten konden voldoen, alleen MOLYKOTE® M-77-pasta zowel het geluid kon verminderen als aan de isolatiebehoeften kon voldoen.

Batterij elektrische auto

"Pasta presteert beter dan andere smeermiddeloplossingen en levert de nodige isolatie-eigenschappen"

 

Productinformatie

MOLYKOTE® M-77 Pasta is op basis van siliconenolie en bevat verder MoS2 (MolybdeenDisulfide) als vaste smeerstof en biedt daarmee de volgende eigenschappen:

 

  • Pastasmering tot +230°C; droge smering tot +400°C
  • Uitstekende waterbestendigheid
  • Compatibiliteit met vele soorten elastomeren en kunststoffen
  • Kan storende geluiden voorkomen
  • Biedt thermische isolatie
     

Geschikte toepassingen zijn onder meer accupakketten, remankerplaten, schijfremzuigers en andere metaal-op-metaal wrijvings- en contactoppervlakken in elektrische voertuigen.

Batterij elektrische auto

Batterijen voor elektrische voertuigen hebben efficiënte thermal management nodig om de prestaties en levensduur van de batterij te beschermen. Met de vraag naar kortere laadtijden en hogere, consistente batterijprestaties is de betrouwbaarheid van het thermal management van cruciaal belang.

Koelsysteem batterij auto

Als gevolg van temperatuurschommelingen maakten de bouten waarmee het koelsysteem aan het accupakket was bevestigd, een storend geluid tijdens het uitzetten en krimpen.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven