Krytox smeermiddelen verbrandingsmotor

CimShield N-Durance Technologie

Langere standtijden door pH fixatie

CimShield N-Durance Technologie

DuBois Cimcool introduceert nieuw geformuleerde metaalbewerkingsvloeistoffen met CimShield N-Durance Technologie. Deze technologie is een verdere verbetering op de succesvolle Cimcool CimShield-technologie, waardoor een nog langere standtijd van de metaalbewerkingsvloeistoffen verkregen wordt.
 

In het kort werkt de nieuwe CimShield N-Durance Technologie door een hoge alkaliteit van de vloeistof te combineren met zogenaamde “pH-fixatie”.
 

Wat is pH-fixatie?

pH is een maat voor de zuurgraad van een vloeistof  en is een goede indicator van de toestand van de metaalbewerkingsvloeistof. De pH-waarde loopt op een schaal van 0 tot 14. Bij een pH waarde van 7,0 is de vloeistof “neutraal”; bij een pH waarde lager dan 7 is de vloeistof “zuur”; en bij een pH waarde hoger dan 7,0 is de vloeistof “alkalisch”. Elk metaalbewerkingsproduct heeft een optimale pH waarde en deze is meestal  rond de 9,0 – 9,2. Als de pH van het mengsel te laag is, wordt de metaalbewerkingsvloeistof instabiel. Er is dan geen sprake meer van een goede menging van de diverse bestanddelen, er treedt microbiologische groei op en de corrosiebescherming van Ferro metalen neemt af.
 

De op CimShield N-Durance Technologie gebaseerde metaalbewerkingsvloeistoffen garanderen een vaste, hoge pH-waarde, wat resulteert in een langdurige en stabiele vloeistof met een langere standtijd. Deze pH fixatie zorgt er dus voor dat u langer met uw vloeistof kunt produceren, wat een kostenbesparing met zich meebrengt en tevens minder afval oplevert.
 

De voordelen

Vergeleken met traditionele producten biedt de Cimcool CimShield N-Durance productreeks een lager verbruik, meer reinheid, een betere stabiliteit, een langere levensduur dus lagere kosten. CimShield N-Durance producten zijn volledig vrij van boor, nitriet, chloor en formaldehyde releasers.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven