RVM Systems

Efficiënte reiniging van een statiegeld emballagesysteem

De uitdaging

Vanaf 1 april 2023 is er statiegeld op (drank-)blikjes ingevoerd om zwerfafval terug te dringen en gebruikte blikjes te recyclen. Het aantal innames is voor supermarktketens verdubbeld nu er naast plastic flessen ook blik ingeleverd wordt. Dat geeft uitdagingen en extra schoonmaakwerk omdat lekkende vloeistoffen uit het blik storingen geven aan het emballagesysteem. RVM Systems heeft Mavom gevraagd naar een product waar de emballagesystemen efficiënt mee gereinigd kunnen worden en de vervuiling door ophoping van suikers mee wordt tegengegaan. Vanwege het aantal storingen bij de supermarkten, was een geschikte oplossing op korte termijn gewenst.

 

De oplossing

Mavom beschikt over een uitgebreid assortiment producten voor allerhande industriële reinigingsvraagstukken. Zowel voor de Food- als Non-Food omgeving is er altijd een oplossing op maat beschikbaar. Dit geldt tevens voor klant specifieke en private label verpakkingen. In overleg met de klant viel de eerste keuze op de Sugar Dissolving Fluid van CRC. Dit krachtige reinigingsmiddel lost snel suiker, glazuur en suikerfondants op. De grootste meerwaarde van dit product is dat het een beschermende olielaag nalaat. Deze olie verhindert dat nieuwe suikers of fondants gaan aanhechten. CRC Sugar Dissolving Fluid is NSF H1 geregistreerd en mag toegepast worden in de voedingsmiddelenindustrie.

 

De resultaten

In de testfase bleek het product een zeer doeltreffende reiniger te zijn voor de toepassing. De verwachtingen van RVM Systems over de werking van de CRC Sugar Dissolving Fluid werden overtroffen. Naast dat de emballagesystemen grondig worden schoongemaakt, voorkomt de beschermende olielaag nieuwe aanhechting en heeft het een smerende werking waardoor het systeem soepeler draait. Retailers hebben nu minder tijd nodig om de automaten schoon te maken en het voorkomt storingen. Het CRC product wordt voortaan meeverkocht als onderhoudsproduct, zodat RVM Systems er zeker van is dat haar automaten goed kunnen worden onderhouden. Op verzoek heeft Mavom in korte tijd geregeld dat het CRC product als Private Label kan worden verkocht, onder de nieuwe naam ‘RVM Systeemreiniger Intensief’. Met een eigen triggerspray en een klant specifiek etiket.

Case study RVM Systems BV

“Door het gebruik van het reinigingsmiddel is het aantal storingen verminderd, dit is zowel prettig voor de klant als voor ons!”

Quote by: Erik Lukkassen, Algemeen Directeur RVM Systems BV

Productinformatie

CRC Sugar Dissolving Fluid

  • Lost alle resten op basis van suiker snel op. 
  • Laat een dun laagje beschermende olie na gebruik achter en verhindert voortaan het aanhechten van suikers of fondants. 
  • Dringt snel door de suikerlaag waardoor deze loskomt. 
  • Bevat geen notenolie of derivaten hiervan. 
  • Voorkomt suikerafzetting op bevestigingen. 
  • NSF H1 geregistreerd nr 144180.
Case study RVM Systems CRC sugar dissolving fluids

CRC sugar dissolving fluids

Case study RVM Systeemreiniger Intensief

De RVM Systeemreiniger Intensief 

Case study RVM Systems BV emballagesysteem

Emballage automaat voor modulaire en hoge capaciteit

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven