Case study Rots Maatwerk

Juist ingieten zorgt voor top kwaliteit bij Rots Maatwerk

De uitdaging

Rots Maatwerk maakt in verschillende projecten gebruik van gekleurde LED-verlichting, waarmee een prachtige sfeer gecreëerd wordt. Om de levensduur en werking van de LED-verlichting te optimaliseren, is het goed beschermen van de LED-modules tegen invloeden van buitenaf een must. LED-modules worden beschermd door middel van een ingiethars. Wat niet altijd wordt gerealiseerd is dat het ingietproces even belangrijk is als het selecteren van een geschikte ingiethars. Als het ingieten niet op de juiste manier gebeurt, kan het vervelende gevolgen hebben op de lange termijn. Tijdens het proces kunnen luchtbellen ontstaan bijvoorbeeld. Op de langere termijn kan er delaminatie plaatsvinden van de giethars met uitval van de LED’s tot gevolg. Kortom, ingieten is een vak apart. Rots Maatwerk realiseerde zich dat toen ze besloten het ingieten niet meer uit te besteden en in huis te doen. Er volgde toen contact met de Product Specialist Elektronica van Mavom om het ingietproces te optimaliseren.

 

De oplossing

De Product Specialist van Mavom ging in gesprek met Rots Maatwerk over de verschillende projecten die er liepen en gebruikte zijn expertise en ervaring om Rots Maatwerk te adviseren over hoe een optimale kwaliteit en hechting te realiseren. Rots Maatwerk was hierdoor in staat om zich het ingieten helemaal eigen te maken. Het ingieten gebeurt nu grotendeels in een speciale gietkamer in het pand waar temperatuur en luchtvochtigheid geregeld kunnen worden.

 

De resultaten

Met de kennis en ervaring van Mavom heeft Rots Maatwerk het ingietproces verder
geoptimaliseerd en doet de overgedragen kennis in alle projecten met LED-verlichting dienst. Doordat Rots Maatwerk het ingieten nu in eigen beheer heeft, hebben ze zelf controle over de kwaliteit van het eindproduct en bieden ze meer flexibiliteit aan klanten.

Case study Rots Maatwerk

“Samen met de kennis van Mavom hebben wij onze
processen verder kunnen optimaliseren zodat wij
onze klanten die kwaliteit kunnen leveren die we
nastreven”

Quote by: Erik Sassen, Project Manager, Rots Maatwerk b.v.

Productinformatie

Rots Maatwerk gebruikt op dit moment diverse gietharsen, transparant en diffuus, om LED-modules te maken voor buitentoepassingen. Mavom heeft verschillende producten in het assortiment die speciaal voor LED-toepassingen zijn ontwikkeld. Onze Product Specialist kan u verder helpen bij de selectie van het juiste materiaal.

Case study Rots Maatwerk

  

Case study Rots Maatwerk

  

Case study Rots Maatwerk

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven