PeeWipe Dispenser

PeeWipe Dispenser

Peewipe dispenser: De nieuwe standaard in toilethygiëne

 

De uitdaging

Steffen Dosoe, niet alleen een gepassioneerde muzikant, maar ook een vindingrijke ondernemer, kruist vaak het pad van uiteenlopende locaties door zijn regelmatige optredens. Onvermijdelijk wordt hij steeds geconfronteerd met hetzelfde euvel tijdens zijn vooroptreden toiletbezoeken: de afwezigheid van voorzieningen om na het urineren zichzelf op te frissen bij urinoirs.

 

Dit hiaat in de hygiënische dienstverlening was voor Steffen de aanleiding om op zoek te gaan naar een passende oplossing - een dispenser specifiek ontworpen voor zijn behoeften na het plassen. Het gebrek aan een dergelijk product was voor hem niet alleen een uitdaging, maar ook een marktkans. Met zijn artistieke finesse en de hulp van een industrieel ontwerper, ontwierp hij de 'Peewipe dispenser', waarvoor nu patenten zijn verkregen in diverse Europese landen. Het ontwerp van de Peewipe dispenser is afgestemd op de esthetische vereisten van high-end commerciële en industriële vastgoedlocaties.

 

Het volgende obstakel was de montage van de dispensers, zonder in de toilettegels te boren. Het antwoord lag in het gebruik van lijm om de monteerplaat op de tegels te bevestigen, waarna de dispenser eenvoudig kon worden opgehangen. Steffen Dosoe vond de oplossing bij Mavom tijdens een online zoektocht naar een geschikte en duurzame lijm die aan verschillende eisen moest voldoen:

  • De lijmverbinding moest sterk en duurzaam zijn gezien de intensieve gebruiksduur van de dispensers.
  • De lijm moest ter plekke gemakkelijk aan te brengen zijn, zonder nare geuren.
  • Idealiter zou de lijm snel belastbaar moeten zijn.

 

De oplossing

De lijmexperts van Mavom bevelen Dowsil 7092 Instant Fix aan. Deze neutrale uithardende siliconenlijm heeft een fixatietijd van slechts 10 minuten en is binnen 24 uur volledig belastbaar. De lijm is ook eenvoudig te verwijderen zonder schade aan de tegels en is bestand tegen de schoonmaakmiddelen die doorgaans in toiletten worden gebruikt.

 

De resultaten

Een vruchtbare samenwerking is in ontwikkeling tussen Mavom en Steffen Dosoe's startup, die zich richt op het verhogen van de hygiënenormen bij mannen. De PeeWipe dispenser is al in gebruik op diverse publieke locaties in Nederland.
Clayton Jax olie in de voedingsmiddelenindustrie

“Mijn eerste contact met Mavom was bijzonder aangenaam. Ze stelden de juiste vragen en gaven direct deskundig advies. De product specialist heeft ons vervolgens uitstekend geadviseerd en begeleid”

Quote by: Steffen Dosoe, Founder PeeWipe BV

Product informatie

Dowsil 7092

Dowsil 7092 Instant Fix is een één component, neutraal uithardende siliconenlijm die oorspronkelijk werd ontwikkeld als alternatief voor tweecomponenten structurele siliconen voor glasverlijmingen. Deze lijm is echter ook perfect voor gebruik op metalen of nabij elektronische componenten. Bovendien hecht het uitstekend op diverse kunststoffen en gelakte materialen zonder dat een primer nodig is.

 

Rails havenkranen

  

  

Rail havenkraan bescherming CRC

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven