Case study Hospithera

Langere smeerintervallen in veeleisende toepassing

De uitdaging

The Surgical Company, kortweg Hospithera, verdeelt medische hulpmiddelen en apparatuur voor ziekenhuizen en gezondheidsprofessionals. Binnen de afdeling sterilisatieapparatuur had Hospithera een hoogwaardig vet nodig, bestand tegen hoge temperaturen, chemisch inert en compatibel met de afdichtingsmaterialen die in hun sterilisatieapparatuur worden gebruikt. Als bijkomende uitdaging was het noodzakelijk om een optimale conditionering te kunnen bieden voor het specifieke gebruik en de toepassingen van Hospithera.
 

De oplossing

Mavom kon een product aanbieden dat zowel aan de technische als de praktische eisen voldeed. De keuze viel op Krytox NRT 8906, een hoogwaardig vet, bestand tegen hoge temperaturen en compatibel met de afdichtingsmaterialen die door Hospithera gebruikt worden. Concreet, wordt het vet ingezet voor het smeren van de dichting van de autoclaafdeuren. Deze dichting is opgebouwd uit een rubber die in een groef rondom de autoclaaf schuifdeur zit. Bij het sluiten wordt het rubber doormiddel van perslucht tegen de deur gedrukt en komt de afdichting tot stand. Na de sterilisatiecyclus wordt de rubberen dichting d.m.v. vacuüm teruggetrokken. Het vet heeft als doel deze beweging vlot te laten verlopen en te voorkomen dat de dichting blijft hangen. Naast groot verpakkingen is Krytox NRT 8906 standaard ook leverbaar in handzame tubes die door de technicus eenvoudig op locatie te gebruiken zijn. 
 

De resultaten

Met het door Mavom voorgestelde hoogwaardige Krytox smeermiddel heeft Hospithera een oplossing in handen die beantwoordt aan alle wensen en eisen. Het product is niet toxisch en schoon in gebruik, wat zeer belangrijk is voor de omgeving waarin het wordt toegepast namelijk medische zorginstellingen. De nasmeer intervallen zijn lang, waardoor de hoeveelheid die gebruikt wordt om een afdichting van een autoclaaf te smeren zeer gering is.

“We hebben in Mavom een betrouwbare partner
gevonden met een kwaliteitsproduct dat aan al
onze criteria voldoet.

De goede communicatie
met Mavom is echt een pluspunt”

Quote by: Patrick Lahousse - Technical field expert

Productinformatie

Belangrijkste eigenschappen van Krytox NRT 8906:

  • Bestand tegen extreem hoge temperaturen
  • Chemisch inert
  • Levert langdurige smeerprestaties in veeleisende toepassingen

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven