bescherming rails havenkranen

Case study

Extra bescherming bij opslag en transport van hoogwaardige rails voor havenkranen

 

De uitdaging

Gantrex heeft een unieke, gepatenteerde rail ontwikkeld die wordt toegepast in de railindustrie voor havenkranen. Door de enorme toegevoegde waarde, wordt er zeer veel aandacht besteed aan dit product. De rail moet in perfecte staat bij de eindklant geleverd worden, zodat de installatie door Gantrex experts of door klantenteams zelf, vlekkeloos kan verlopen.
 
Gantrex ging bijgevolg op zoek naar een betrouwbare oplossing voor de bescherming van de hoogwaardige Gantrex Hingeguard™, zowel op vlak van opslag als bij de verzending. Aangezien er bij ieder project een specifieke afwerking vereist is, is het voor Gantrex belangrijk om de rails volwaardig te beschermen tijdens bepaalde perioden van stockage tussen de operaties en werkzaamheden door.
 
Verschillende uitdagingen moesten hiervoor opgelost worden. Naast de vanzelfsprekende bescherming tegen corrosie, moet de geboden oplossing ook garant staan voor een eenvoudige implementatie en de mogelijkheid om de beveiliging eenvoudig te verwijderen, zonder het gebruik van een specifiek product of infrastructuur. Dit is een zeer belangrijk element voor Gantrex, aangezien het product op verschillende momenten gestockeerd zal worden o.a. bij “interoperationele opslag”, tijdens de fabricatie van de rails en bij het transport naar alle afzetmarkten verspreid over de ganse wereld.

 

De oplossing

Mavom heeft met “CRC Peel Off” een product aangeboden dat op vlak van kwaliteit, bruikbaarheid, en milieuvriendelijkheid aan alle eisen voldoet. Dankzij de sprayformule van de afpelbare beschermende lak,
is de implementatie zeer eenvoudig. Er zijn geen specifieke installaties of vaardigheden vereist.
De bescherming is duurzaam, zichtbaar, heeft een goede scheurvastheid en is eenvoudig te verwijderen zonder oplosmiddelen, wat zorgt voor een betere bescherming van het milieu. Deze voordelen maken het mogelijk om de montage en het lassen van de rail direct uit te voeren, wat zorgt voor een efficiënter productieproces.

 

De resultaten

Gantrex paste het afgelopen jaar de implementatie van de CRC Peel Off met succes toe. Zowel bij de halffabricaten tijdens interoperationele opslag als bij afgewerkte producten tijdens transport.

 

Clayton Jax olie in de voedingsmiddelenindustrie

“We kozen voor een samenwerking met Mavom omwille van de uitstekende technische kennis, de snelle reactie op onze behoeften en de gebruiksvriendelijkheid van het product”

Quote by: Mikael Pelgrin, Technical/Project Purchaser bij Gantrex

Belangrijkste eigenschappen:

CRC Peel Off

“CRC Peel Off” vormt een soepele beschermende film, die snel en gemakkelijk kan worden afgepeld, zonder gebruik van oplosmiddelen. De dunne, homogene en niet-poreuze film beschermt bewerkte metalen tegen vocht, corrosie en andere invloeden door het weer. Ideaal als tijdelijke bescherming tijdens het transport of bij opslag (tijdens rustperiodes). Ook perfect bruikbaar voor toepassingen in spuitcabines.

 

Rails havenkranen

  

Rail havenkraan bescherming CRC

  

Hingeguard rails

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven