Case study Explorentis verlijmen

Lijmspecialist helpt met het crëeren van een snellere designcyclus

De uitdaging

Eén van de grootste organisatoren van outdoor evenementen in België legde een opdracht bij Explorentis neer om lampen te verlijmen. Omdat de verlijming aan een aantal criteria moest voldoen, schakelde Explorentis de hulp van Mavom in.

Mavom heeft de nodige expertise en ervaring in huis om een geschikte lijm te vinden, alsook een gepaste procedure te ontwikkelen om de base van de lamp aan de cover te verlijmen. Om een oplossing aan te dragen voor de verlijming hield Mavom rekening met een aantal zaken. Zo was het materiaal van de lamp een belangrijk element in de keuze voor de lijm. In dit verhaal zijn de cover en de base beiden gemaakt van polycarbonaat. Ook de omstandigheden tellen mee, waarbij het hier specifiek om outdoor evenementen ging. De lijm moest dus allereerst waterbestendig zijn om uiteindelijk een IP65 eindproduct te verkrijgen.
Ten slotte was de procedure van de verlijming van belang voor het eindresultaat. Zowel de cover als de base werden gevormd door middel van spuitgieten waardoor er resten van lossingsmiddelen op het oppervlak achterbleven wat nadelig kan zijn voor de hechting van de lijm.

 

De oplossing

Om de lamp te kunnen verlijmen was een schoon oppervlak een vereiste. Initiële testen wezen uit dat het oppervlak schoon genoeg werd door een IsoPropylAlcohol solventreiniging. Deze reinigingsstap werd vervolgens in het productieproces geïntegreerd. Na verschillende testen adviseerde Mavom de DowsilTM 7091, een 1-component neutraal uithardende siliconenlijm voor de verlijming. Het aanbrengen van DowsilTM 7091 kan door middel van een doseerrobot
en tijd-/ druk-gestuurd doseerventiel eenvoudig worden geautomatiseerd.

 

De resultaten

  • Eenvoudig geautomatiseerd verlijmingsproces
  • Een snellere en meer efficiënte cyclus
  • Geen primer of plasmabehandeling nodig dankzij de DowsilTM 7091
Case study DenimX verlijmen

“De ondersteuning van Mavom zorgde voor een snellere
design cyclus en uiteindelijk een beter product.”

Quote by: Olivier Leirs, Managing partner, Explorentis​​

Productinformatie

Dow Consumer Solutions is marktleider op het gebied van siliconentechnologie. De DowsilTM 7091 is een 1-component neutraal uithardende siliconenlijm. In tegenstelling tot andere lijmsoorten heeft deze lijm een uitzonderlijke elasticiteit, een groot temperatuurbereik en een uitstekende UV-bestendigheid. Deze lijm kan tevens gebruikt worden voor het verbinden van diverse uitlopende materialen van glas, metaal tot kunststoffen, meestal zonder speciale voorbehandeling.

Case study Explorentis verlijmen

  

Case study Explorentis verlijmen

  

Case study Explorentis verlijmen

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven