Case study Eurodal

Transportschade vermijden met Hotmelt verlijmingssyteem

De uitdaging

Transportschade is voor veel bedrijven een grote kostenpost. Als fabrikant van esthetisch betonnen vloerplaten wenst Eurodal dat zijn hoogwaardig afgewerkte producten, in perfecte staat bij de klant toekomen. Zeker bij reeksen zoals de Eurodal Premium+, die specifiek gebruikt worden voor residentiële toepassingen en garant staan voor de hoogst mogelijke graad van afwerking. Het stapelen van deze betonplaten vereist de nodige expertise en voorzichtigheid. Vlekvorming of beschadiging is onacceptabel. Door onze kennis in distributie, lijmtechnieken en optimalisatie van productiesystemen, bleek Mavom de geschikte partner om dit project tot een goed einde te brengen. Samen gingen we op zoek naar een geschikt verpakkingssysteem.

 

De oplossing

In onze zoektocht naar het geschikte verpakkingsmateriaal kwamen we al snel op polyethyleenfolie; een goedkoop, sterk en weerbestendig materiaal met hoge drukcapaciteit. Polyethyleen is echter zeer licht waardoor het kan wegvliegen bij de minste luchtverplaatsing. Door het te fixeren of te verlijmen kan hier een oplossing aan geboden worden. Polyethyleen is met weinig soorten lijm te verlijmen. De lijm om dit te fixeren moet onmiddellijk hechten, geen aftekening geven op de beton en moet eenvoudig te verwijderen zijn, zonder lijmresten.

 

Met ons netwerk in lijm- en doseersystemen konden we snel een compleet concept voorstellen voor de initiële manuele applicatie met de mogelijkheid op volautomatisatie in de toekomst. De keuze viel op Sanyhot WX-3210. Deze hotmelt heeft een goede hechting op olefinen, waaronder Polyethyleen en wordt verwerkt op een temperatuur van 150°C tot 180°C. De lijm wordt aangebracht op een aantal punten op het PE folie en vervolgens wordt de tegel hierop geplaatst. Door het contact met het koude beton, koelt de lijm binnen enkele seconden af en wordt de hechting opgebouwd.

 

De resultaten

Stockage en transport met Polyethyleenfolie werd reeds uitvoerig getest en is een succes. Mede door de implementatie van het verlijmingssystem, kan Eurodal de hoge kwaliteit van hun vloertegels nog beter waarborgen en kostbare afkeur voorkomen. De eindklant krijgt een perfect afgewerkte vloer zonder lijmresten en dat was het beoogde doel. In de nabije toekomst zal dit proces verder geautomatiseerd worden, waarbij de lijm gelijktijdig op meerdere punten op de folie aangebracht wordt en de doorlooptijd en tevens ook de productiekosten zal verlagen.

“Door de implementatie van het Hotmelt verlijmingssysteem, kunnen wij de hoge kwaliteit van onze vloertegels nog beter waarborgen”


Quote by: Patrick Bynens, eigenaar en zaakvoerder Eurodal

Productinformatie

Sanyhot WX-3210 is een hotmelt met goede hechting op olefinen waaronder Polyethyleen. 

 

Belangrijkste eigenschappen:

  • Snelle hechting waaronder ook op moeilijk te verlijmen materialen
  • Eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten
  • Verwerking tussen 150°C tot 180°C
Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Machinefabriek Harderwijk smeeradvies klanten MFH

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven