Conwed - Smering van lagers

Langdurige lagersmering onder zware omstandigheden

Slim smeren

Langdurige lagersmering onder zware omstandigheden

Conwed Plastics, gevestigd in Genk, ontwikkelt en produceert kunststof netten voor industriële toepassingen in diverse sectoren zoals automotive, landbouw, bouw en de farmaceutische sector. De netten worden onder meer gebruikt in graszoden, matrassen, autozetels en filtersystemen.

 

De uitdaging

Binnen de wereld van kunststof extrusie voor PP, PBT en HDPE stond Conwed voor de uitdaging om de levensduur van lagers te verlengen. Dit in een veeleisende omgeving met hoge temperaturen en snel roterende en pulserende bewegingen. Conwed werd geconfronteerd met vroegtijdige uitval, hoge onderhoudskosten en productiestilstand. De lagers zijn niet alleen kostbaar om te vervangen, maar de slechte toegang tot de smeerpunten maakt nasmering tijdens de productie vrijwel onmogelijk. Mavom werd gevraagd om een oplossing.

 

De oplossing

Na uitgebreid onderzoek bood Mavom een oplossing die voldeed aan alle technische eisen en praktische behoeften van de klant. Het gekozen smeermiddel, Molykote 3451, is speciaal ontworpen voor dergelijke veeleisende toepassingen. Het product wordt handmatig aangebracht op de lagers en zorgt voor een effectieve smering in deze extreme omstandigheden: hoge temperatuur, hoge snelheden, hoge drukken en kunststof afzettingen. De standaard verpakkingen in blik en emmer waren niet handig voor deze toepassing en Mavom zorgde voor een verpakking op maat in de vorm van Lubeshuttle patronen met bijbehorende smeervetspuit. Deze verpakkingen houdt Mavom op voorraad en zijn beschikbaar op afroep.

 

De resultaten

Dankzij het gebruik van Molykote 3451 heeft Conwed aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd in de levensduur van zijn lagers. Het smeermiddel voorkomt de afzetting van kunststof en zorgt voor een soepele werking, zelfs in extreme omstandigheden. Bovendien voldoet Mavom aan specifieke behoeften o.a. een handige verpakking van 550 gram, geen minimale bestelhoeveelheid, een snelle levering en efficiënt voorraadbeheer.

 

Molykote 3451 heeft zich bewezen als een betrouwbare en effectieve oplossing voor het verbeteren van de prestaties en duurzaamheid van lagers in deze veeleisende extrusietoepassing.

Case study Conwed

Door het hoogwaardig product en de aangepaste verpakking, hebben we een handige en langdurige oplossing gevonden, waardoor onze machines nog betrouwbaarder zijn

Quote by: Christophe Stevart - Plant Operations Manager

Productinformatie

 

Belangrijkste eigenschappen van Molykote 3451

  • Bestand tegen extreem hoge temperaturen
  • Chemisch bestendig
  • Levert langdurige smeerprestaties in veeleisende toepassingen
  • Goede compatibiliteit met kunststof
  • Zware belastbaarheid
Naar boven