Bedal medische lijm

Case Study

De uitdaging

Bedal ontwerpt innovatieve oplossingen voor katheterstabilisatie. Katheters zijn een belangrijk onderdeel van een medische behandeling. Ze laten toe om vloeistoffen zoals geneesmiddelen en voedingsstoffen toe te dienen aan de patiënt of om lichaamsvloeistoffen te draineren. Eenmaal aangebracht op de huid van de patiënt moet de katheter goed gefixeerd worden om dislocatie te vermijden. Katheterstabilisatie is dus zeer belangrijk.
 
De stabilisatieproducten van Bedal bestaan uit een kunststof basepart welke verlijmd wordt op een bodypatch (PE-film). Bedal verlijmde de blauwe basepart op de bodypatch gebruik makend van dubbelzijdige klevende tape. Dit werkte goed voor kleine series, maar gaf problemen bij het opschalen van de productie. Door de selectie van een nieuwe bodypatch met ruwere structuur ondervond Bedal ook een mindere hechting van de dubbelzijdige klevende tape op de bodypatch. De tape kwam dus los. Voor beide problemen moest een oplossing gevonden worden.

 

De oplossing

Bedal contacteerde Mavom met de vraag of wij hen konden helpen met het oplossen van beide problemen. Mavom verving de dubbelzijdige klevende tape door een medisch gekeurde dual cure lijm die automatisch aangebracht kan worden en die door zijn eigenschappen zeer snel uithardt. Ideaal voor een geautomatiseerd proces met hoge aantallen. De geselecteerde lijm voldeed aan de eisen van Bedal naar minimale trekkracht toe maar evenzeer naar biocompatibiliteit en cytotoxiciteit toe. Daarnaast leverde Mavom ook de apparatuur voor het doseren en uitharden van de lijm.
Case study Bedal verlijmen

“Mavom heeft ons uitstekend geholpen bij zowel het identificeren van de beste verlijming, alsook bij de integratie en het opschalen in productie”

Quote by: Alexander Van Damme - CEO Bedal

De resultaten

Met de kennis en ervaring van Mavom heeft Bedal zijn productieproces verder kunnen
automatiseren en opschalen. Minder dan een jaar na het eerste contact is Bedal volledig
uitgerust om de producten in hoge aantallen volautomatisch te produceren met een hoge
mate van reproduceernauwkeurigheid.
Case study Bedal verlijmen

  

Case study Bedal verlijmen

  

Case study Bedal verlijmen

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven