Case study ASML Glue 2.0

ASML Glue 2.0

De uitdaging

Microchips. Je komt ze overal tegen; computers, camera’s, mobiele telefoons, tablets en paspoorten. Ongeveer 90% van de machines die deze microchips produceren worden gemaakt door ASML in Veldhoven.

 

In een fotolithografie machine van ASML zitten ongeveer 15.000 lijmverbindingen en onderdelen, die door meer dan 200 toeleveranciers wereldwijd worden geproduceerd. Een fout in een lijmverbinding kan cruciale gevolgen hebben bij de productie van zo’n microchip. De huidige processen rondom lijmtechniek conform DIN2304, voldoen bij deze hoge mate van nauwkeurigheid en kwaliteit niet aan de eisen die ASML stelt en daarom heeft ASML een eigen standaard in lijmtechnologie; ASML Glue 2.0. Voor dit project vond ASML in Mavom een geschikte distributiepartner dankzij onze kennis van lijmen, chemie en opslag.

 

Bijzonderheden:

  • De fotolithografie machines maken microchips op de nano-meter nauwkeurig.
  • ASML heeft binnen Glue 2.0 26 verschillende lijmen gespecificeerd voor de meest kritische onderdelen.

 

De oplossing

Mavom speelt bij ASML Glue 2.0 een belangrijke rol, namelijk die van centrale distributiepartner. Naast de commerciële inkoop en verkoop van deze lijmen aan alle toeleveranciers van ASML over de hele wereld, zorgt Mavom er ook voor dat alle opslag- en transportcondities worden nageleefd conform voorschriften van de producent.

 

De resultaten

Met ASML Glue 2.0 behaalt ASML een hogere kwaliteitsnorm en waarborging in de meest kritische lijmverbindingen in hun machines, omdat uitval en stilstand geen optie is bij hun klanten. Door een meer intensieve samenwerking tussen het design team van ASML, alle toeleveranciers over de hele wereld en een centraal lijm distributiesysteem moeten deze hoge eisen en normen behaald gaan worden.

Case study Geerts reinigen

De eerlijkheid en openheid van Mavom over wat wel en niet mogelijk was op zowel technisch als commercieel vlak zorgde snel voor het vertrouwen dat wij zochten.

Quote by: Iren Birkenfelder: Projectleider Glue 2.0​

Technische informatie

  • Opslag: De meeste lijmen dienen geconditioneerd opgeslagen te worden. Op deze manier weten we zeker dat de gebruiker uiteindelijk lijm krijgt van een goede kwaliteit welk voldoet aan de door ASML opgestelde normen.
  • Transportcondities: Alle lijmen worden via testen conform de ASML specificaties vrijgegeven en maandelijks gecontroleerd. Zo wordt na ontvangst van een nieuwe batch lijm, en gedurende de opslagperiode ervan, vastgesteld of de kwaliteit van de lijmen gewaarborgd is. Door middel van lotnummer tracering houdt Mavom zicht op alle verstuurde lijmen en batches en weten we welk type lijm en lotnummer bij welke toeleverancier in gebruik is. Als vervolgens blijkt dat een lijm buiten de specificaties valt, worden de gebruikers direct geïnformeerd.
  • Conform voorschriften: Met onze kennis van chemie helpen wij alle gebruikers binnen de keten. Zo zorgt Mavom ervoor dat lijmverpakkingen worden voorzien van alle belangrijke informatie vanuit ASML, zoals uiterste gebruiksdatum. En natuurlijk stellen we ook een veiligheidsinformatieblad in de taal van de eindgebruiker ter beschikking.
ASML

  

ASML

  

Case study Conmeq

  

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven