Voor elke automotive toepassing is er een geschikt Molykote® smeermiddel

Selectiegids smeermiddelen Molykote

Voor elke automotive toepassing is er een geschikt Molykote® smeermiddel

DuPont heeft een speciale range Molykote® smeermiddelen voor auto's. Deze geavanceerde en uitgebreide productlijn bestaat uit speciaal smeermiddelen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen zoals de smering van stoelrails, kabelmoffen, (elektrische) aandrijvingen en chassis- en motoronderdelen. 
 

In een auto zijn er ontelbare smeerapplicaties, groot en klein, waaraan niet snel wordt gedacht, behalve als het te laat is. Denk bijvoorbeeld aan de sleutel in het contact die afbreekt bij het starten van de auto bij koud weer. Of dat een elektrisch bedienbaar raam halfopen blijft staan tijdens een hevige regenbui. Of de stoelrail die vuil aantrekt wat vervolgens vlekken op kleding maakt. Of het piepen en kraken van bepaalde onderdelen, etc. Dit soort problemen zijn te voorkomen door het juiste Molykote® speciaal smeermiddel te kiezen.
 

Bijzonderheden Molykote® speciaal smeermiddelen voor automotive

Het speciale assortiment omvat smeermiddelen met de volgende bijzonderheden:

 • Compatibel met elektrische systemen, om storingen in schakelaars en andere elektromechanische componenten die tot systeemstoringen leiden, te voorkomen.
 • Compatibel met kunststoffen, om degradatie te voorkomen en een lange levensduur te bieden voor kunststof onderdelen zoals tandwielen, bussen of behuizingen.
 • Effectief in klimaten met grote temperatuurschommelingen.
 • Droge smering, waardoor er geen sprake is van aankleven van roet of vuil en/of vlekvorming.
 • Geluidreducerend.
   

Assortiment

 • Anti Frictie-coatings: permanente, droge glijlakken die uitstekend geschikt zijn voor glijgeleidingen, bevestigingsmiddelen en applicaties waar direct persoonlijk contact of contact met kleding mogelijk is.
 • Vloeibare smeermiddelen, speciaal voor stuurkabels.
 • Synthetische vetten (met een Poly-Alfa-Olefine Basisolie), voor elektrische toepassingen en kunststof-op-metaal smering.
 • Siliconenvetten die een lange levensduur en een lage wrijvingscoëfficiënt bieden bij een breed temperatuurbereik.

 

Selectiegids

In onze selectiegids kan u per toepassing een geschikte smeeroplossing vinden:

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over onze producten of over bepaalde toepassingen? We helpen u graag verder om de juiste chemie te vinden voor uw toepassing. U kunt ons telefonisch bereiken via +32 (0) 3 880 07 60. 

Naar boven